Blogi

Kusetusta?

 

Koko täällä Aurinkorannikolla oloaikana, kaikkiaan yli tusinan verran vuosia kartuttaneena, olen jatkuvasti törmännyt ”suomalainen huijaa toista suomalaista” väitteeseen. Aika raakaa tekstiä, koska kysymys voi olla silloin jopa rikollisuudesta. Pitäisi vähän harkita mitä suustaan päästää. Olisi hyvä kuulla esimerkkejä tapauksista, eikä vaan jatkaa tätä solvaavaa lausetta maanhenkilöistään.

Mikä sitten on huijaamista? Se ei ainakaan ole sitä, jos suomalaisen kaupan tuotteiden tai palveluksien hinnat ovat korkeampia kuin paikallisten vastaavat. Minä itse en ole näiden vuosieni aikana kokenut huijaamista muiden kuin paikallisten toimesta. Aika paljon olen ollut tekemisissä eri alojen, pääsiassa suomalaisten toimijoiden kanssa. Jos ja kun turpiin on tullut, olen kironnut itselleni ja ottanut opiksi. Se on vähän niin kuin savolaisen kanssa keskustelu, jossa vastuu on kuulijalla.

Moni on varmasti mielestään kokenut vääryyttä ja jopa taloudellisia menetyksiä kaupan tai tuotteen johdosta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että vain suomalaiset kusettaisivat suomalaisia. Jos on ollut hölmö, onko se toisen vika? Muunneltua totuutta on niin monenlaista, ja kun on rahasta kysymys, niin moraalille tulee hopiaa.

Omana aikanani täällä eniten on tullut valituksia ihmisiltä vuokra-asuntomarkkinoilta. Sekään ei ole mitenkään vain pelkästään suomalaisten juttu, vaan hyväuskoisia jymäytetään kansallisuuteen katsomatta, eikä sekään aina ole myyjän vika.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa