Kuravettä päälle

Ei päästä elämä helpolla. Ensin korona, sitten sota ja lopuksi vielä hiekkamyrsky. Calima tuli ja sotki terassit ja autot Aurinkorannikolla. Sierra Nevadassa lumipeitteen päälle muodostui selvä hiekkakerros.

Hiekan kulkeutuminen Saharasta Euroopan puolelle on normaali ilmiö, tällä kertaa hiekan määrä sattui olemaan normaalia huomattavasti suurempi. Ja se näkyi ja tuntui.

Jos satuit ajamaan autolla Caliman ja sateen aikaan, näky oli uskomaton. Tuulilasiin tippui ihan ehtaa ruskeaa kuravettä. Auto meni hetkessä saman näköiseksi kuin Hannu Mikkolan Audi muinoin Jyskälässä.

- Mainos -

Caliman jälkipyykkiä pestään vielä pitkään, ihan konkreettisestikin. Autopesuloihin on viikon loppua kohti mentäessä ollut hillittömät jonot. Paikalliset talonmiehet kiroilevat rappukäytäviä siivotessaan enemmän kuin virkaveljensä Suomessa lumimyrskyn jälkeen.

Hiekan mukana tuli onneksi myös vesisateet. Andalusia meinaa tyystin kuivua. Nyt on syytä toivoa, että tulevan viikon ennusteet runsaista sateista pitävät paikkansa. Suihkussa käyminen päivittäin on ihan mukavaa puuhaa, jos vettä ei sada, tästä mukavuudesta on todennäköisesti pakko tinkiä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...