Kuljettajien lakko näkyy jo Málagan kaupoissa

Maanantaina alkanut ja jo viisi päivää jatkunut rahtiliikenteen kuljettajien lakko vaikuttaa eniten ruokakauppoihin, ravintoloihin ja pakettien kuljetuksiin.

Kuljettajat protestoivat koko maan tasolla polttoaineen hinnan vuoksi. Suurimmat kuljetusalan työnantajat eivät ole osallistuneet lakkoon, mutta erityisesti Málagassa lakkoon ovat osallistuneet useat itsenäiset ammatinharjoittajat.

Rahtikuljettajien mielenosoitus häiritsi myös Málagan kaupungin liikennettä. Eilen aamulla noin kahden kilometrin pituinen rekkajono ajoi pääkaupungin läpi torvia tööttäillen ja tukki koko liikenteen noin tunnin ajaksi.

Hyllyt ja vitriinit alkavat olla tyhjiä erityisesti tuoretuotteiden osalta. Hedelmät, vihannekset liha ja kala loppuvat kuluttajien saatavilta ensin.

- Mainos -

Kalastajat, maanviljelijät, karjankasvattajat ja tukkukauppiaat kärsivät, koska eivät saa myytyä tuotteitaan elintarvikekauppoihin. Myös monet muut alat kärsivät, kun tilaustuotteet ja paketit eivät saavu perille.

”Myyntiin tarvitsemamme tuotteet eivät tule perille”, toteaa Malagan kalatukkukauppiaiden liiton (Ampesme) puheenjohtaja Pilar López.

Keskiviikkona suljettiin kalamarkkinoiden viisi myyntipistettä ja eilen vain puolet 24 myyntipisteestä avattiin.

Rahtikuljettajien lakko on aiheuttanut Málagan keskusmarkkinoilla 80 % pudotusta kalan, äyriäisten, hedelmien ja vihannesten myyntiin.

”Meillä ei ole enää tuoretta kalaa myytävänä”, Malagan kalatukkukauppiaiden liiton puheenjohtaja sanoo.
Jotkut tukkukauppiaat kannattavat koko Mercamálagan sulkemista niin kauan kun tilanne jatkuu.

Málagan kaupungissa sijaitseva Mercamálaga on Itä-Andalusian suurin tukkumarkkina. Pinta-alaltaan 300 000 m2 markkinapaikalla toimii yli 100 yritystä, joista 94 myyvät kalaa, hedelmiä tai vihanneksia.

Tukkukaupasta tuotteet kulkeutuvat normaaliolosuhteissa edelleen vähittäismyyntikauppoihin ja ravintoloihin.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...