Lukuaika: Kouluvuosi käynnistyi Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa

Kouluvuosi käynnistyi Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa

Tiistaina, elokuun 8. päivänä Aurinkorannikon suomalaisen koulun porteilla kävi taas kesätauon jälkeen kuhina, kun lähes 400 perusopetuksen ja lukion oppilasta aloitti uuden kouluvuoden.

Kouluvuoden 2023-24 aloitti 18 eskarilaista, 163 alakoululaista, 113 yläkoululaista ja 79 lukiolaista. Kaikkiaan siis 373 lasta ja nuorta.

– Se on hyvin lähellä koulun maksimikapasiteettia. Kasiluokalla ja lukion ensimmäisellä luokalla on hieman tilaa, kaikki muut luokat ovat täynnä, kertoo koulun rehtori Saara Ikonen.

Uusia kasvoja

- Mainos -

Yksi Aurinkorannikon suomalaisen koulun ominaispiirteistä on suuri vaihtuvuus, osittain opettajistossa, mutta eritoten oppilaissa.

– Tänä vuonna koulun oppilaista noin 60% on uusia ja 40% koulussa jatkavia, Ikonen paljastaa.

Myös henkilökunnassa on kesän aikana ollut vaihtuvuutta, mutta rehtori kertoo, että rekrytoinnit on saatu kesän aikaan tehtyä, ja silläkin puolella kaikki on kunnossa.

– Kaikkiaan opettajia on 29 ja muuta henkilökuntaa 24 henkeä. Olemme lisänneet oppimisen tuen ja hyvinvoinnin tuen resursseja.

Vaikka viime kouluvuosikin päästiin jo aloittamaan ilman pandemiarajoituksia, näkee Ikonen silti tämän kouluvuoden lopullisena paluuna normaaliin arkeen.

– Viime kouluvuotena palattiin kahden pandemiavuoden jälkeen normaaliin vapauteen, mutta silloin vielä kaikkien toimintojen ja käytäntöjen uudelleenkäynnistäminen vei paljon energiaa, nyt päästään suoraan asiaan.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kouluvuosi 2023–24

  • Syyslukukausi: 8.8.–19.12.
  • Ferialoma 9.-13.10.
  • Kevätlukukausi: 9.1.– 1.6.
  • Talviloma 4.-8.3.
  • Pääsiäisloma 28.-29.3.

- Mainos -

Kotikoulu on joustava vaihtoehto

Aurinkorannikon suomalainen koulu on ollut jo useita vuosia niin täynnä, että kaikille halukkaille ei koulupaikkaa ole löytynyt. Lisäksi monet vanhemmat haluavat tulla Aurinkorannikolle lyhyemmäksi ajaksi kuin koko kouluvuodeksi.

Muun muassa tällaisissa tapauksissa yksityiset kotikoulut voivat tarjota avun. Kysyntää ilmiselvästi on, sillä nykyisellään Fuengirolassa toimii jo kolme suomalaista kotikoulua.

Fuengirolan kotikoulu on toiminut aiemmin mm. Centro Finlandin ja Sofia-opiston yhteydessä, mutta nyt uudet tilat löytyvät Los Pacosista, Pacosin tuvan entisistä tiloista. Koulun johtaja Sami Lassila kertoo, että heillä opiskelee parhaimmillaan kuutisenkymmentä 1.-9. luokkalaista koululaista. Kouluvuosi startattiin 10.8. ja tällä hetkellä uusiakin oppilaita mahtuu edelleen mukaan.

Karitan koulu on toiminut Paseo Marítimolla, Carvajalin päässä jo vuodesta 2015 alkaen. Karita Leinosen mukaan koulussa on keskimäärin noin 40 oppilasta, eskari-ikäisistä toisen asteen opiskelijoihin, mutta suurempiinkin määriin on mahdollisuus. Viime lokakuussa oppilaita oli ennätykselliset 80. Kouluvuosi alkaa 14.8. ja paikkoja on vielä.

Kotikoulu.es on Fuengirolan kotikoulujen uusin tulokas. Elokuun 21. päivä ovensa avaava koulu sijaitsee Fuengirolan keskustassa, aivan kauppahallin vieressä. Anne Kero kertoo, että heillä löytyy tilaa maksimissaan 30-40 koululaiselle ja tilaa on vielä. Kotikoulu.es on suunnattu 1- – 9. luokkalaisille lapsille.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...