Lukuaika: Koululla iloittiin ”normaaliin” paluusta

Koululla iloittiin ”normaaliin” paluusta

Aurinkorannikon suomalaisella koululla takana on haasteellinen, mutta loppua kohden valoisammaksi kääntynyt kouluvuosi.

Kesäkuun alku on jälleen juhlan – ja helpotuksen huokauksen – aikaa Aurinkorannikon suomalaisella koululla. Juhlaan on syytä kun oppilaat ja henkilökunta pääsevät ansaitulle lomalle. Helpotuksen huokaus liittyy siihen, että takana on jälleen monenlaisen rajoitteiden värittämä kouluvuosi.

– Syksy meni kaikenlaisissa koronarajoituksissa rämpien, ja vuoden vaihteen jälkeen tuli vielä uusia taka-askelia, mikä imi joistakuista viimeisetkin mehut, kertoo rehtori Saara Ikonen.

Kevät toi kuitenkin tullessaan iloisempia aikoja.

- Mainos -

– Kevään mittaan, kun rajoituksia on vihdoin purettu, olemme päässeet lähemmäs normaalia toimintaa, Ikonen iloitsee.

Juhlat kohokohtana

Normalisoituvan tilanteen oheen suomalaisella koululla saatiin kuin saatiinkin järjestettyä vieläpä aika poikkeukselliset juhlat, kun Aurinkorannikon suomalaisen koulun 30-vuotisjuhlat juhlittiin Palazio de la Pazissa toukokuun 20. päivänä.

– Ne juhlat olivat ilman muuta yksi vuoden suurista kohokohdista. Ja uskomaton suoritus kaikkineen. Vielä maaliskuussa meillä ei ollut varmuutta rajoituksista, ja kun sitten asiat selvisivät, loivat oppilaat ja opettajat yhdessä aivan upean juhlan, jossa vihdoin koko kouluyhteisö saatiin koolle, Saara Ikonen kehuu.

– Sen lisäksi saimme keväällä järjestettyä vanhojen tanssit myös viimevuotisille vanhoille. Tällaiset asiat ovat palauttaneet toimintaan sitä hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja iloa, minkä rajoitukset olivat meiltä osin vieneet. Mutta nyt voi sanoa, että tämä loppukevät on pyyhkinyt pois ne murheet ja olemme normaalissa toiminnassa.

Rehtori vaihtuu

Päättyvän kouluvuoden Saara Ikonen on toiminut Aurinkorannikon suomalaisen koulun vs. Rehtorina, kun hänen edeltäjänsä Maarit Paaso jäi viime kesänä vuoden mittaiselle toimivapaalle.

Nyt muutoksesta tulee kuitenkin pysyvä. Maarit Paaso ei palaa tehtäväänsä, ja jatkossa Saara Ikonen toimii Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtorina ilman ”viransijaisuus”-liitettä.

- Mainos -

Uutta koulua odotellessa

Oppilashaku tulevalle kouluvuodelle osoitti jälleen kerran, että suomalaiselle koulutukselle on Aurinkorannikolla dramaattisesti enemmän kysyntää, kuin mihin tällä hetkellä voidaan vastata. Kouluun otettiin oppilaita maksimimäärä jonka tilat suinkin antavat myöden, mutta silti varasijoille ja kokonaan ulos jäi lähes sama määrä oppilaaksi hakeneita.

Ymmärrettävästi uuden koulun rakennushanke meni pandemian alkaessa jäihin, mutta silläkin rintamalla rajoitteiden poistuminen saattaa alkaa näkyä.

– Koronapandemian väistyttyä, on jälleen aloitettu selvittämään mahdollista uuden koulurakennuksen rakentamista. Koulutilat ovat nykyisellään aivan liian pienet tarpeeseen nähden, muotoilee Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Susanna Salo.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuva: Emilia Saarentola
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...