Koronaseuranta Uutiset

Koululaisille maskipakko myös oppitunneilla

Andalusian itsehallintoalueen viranomaiset ovat tiukentaneet koulujen turvatoimia koronaviruksen suhteen.

 

Espanjalaiset julkiset koulut alkavat ensi viikolla lähiopetuksen merkeissä. Tämä tuntuu jakavan mielipiteitä aika vahvasti. Monet vanhemmat ovat kiitollisia siitä että lapset pääsevät vihdoin takaisin kouluun, tapaavat ystäviään ja samalla vanhempien päivät vapautuvat omien töiden tekemiselle. Toisaalta monet vastustavat kouluihin paluuta, koska pelkäävät tartuntalukujen räjähtävän.

Andalusian itsehallintoalueen viranomaiset ovat tiukentaneet turvamääräyksiä kouluvuoden alkamisen lähestyessä. Koska Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa on kouluvuosi ollut käynnissä jo kolmatta viikkoa, siellä tiukennukset näkyvät päivittäisessä toiminnassa heti.

Tähän asti turvatoimiin ovat kuuluneet mm. 1,5 metrin turvaetäisyydet, liikkumisen rajoittaminen ja maskin käyttö aina omalta pulpetilta poistuttaessa. Oman pulpetin ääressä maskia ei kuitenkaan aiemmin ole tarvinnut käyttää. Tähän tulee nyt muutos.

Perjantaista, 4.9. alkaen koululaiset joutuvat pitämään maskia koko koulupäivän ajan, myös oppitunneilla. Nähtäväksi jää, kuinka suotuisan vastaanoton määräys saa espanjalaisperheiden keskuudessa, kun paikalliset koulu ensi viikolla alkavat.

Mitä pidit jutusta?
+1
52
+1
1
+1
3
+1
5
+1
19
+1
13

Kolumnit

Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Mitä grillaat mieluiten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa