Henkilökuvat

Johanna Tuomola rakastui Aurinkorannikkoon

– Meillä on täällä Espanjassa jopa enemmän sosiaalista elämää kuin Suomessa, Johanna Tuomola iloitsee.

Kun Espanjan aurinko oikein puraisee, voi käydä kuten Johanna Tuomolalle, jonka kuuden viikon irtiotto muuttui lennossa uudeksi kotimaaksi.

 

Viimeisen puolen vuoden aikana niin Espanjassa, Suomessa kuin ympäri maailman on alettu vannoa etätyön nimiin. Pakon edessä töitä on opittu tekemään muualtakin kuin työnantajan toimiston perukoilta. Johanna Tuomolan töihin koronakevät ja -kesä ei toisaalta vaikuttanut juuri lainkaan, ja toisaalta se muutti kaiken.

Tuomola toimii myyntijohtajana suomalaisessa MagnumLive ohjelma- ja tapahtumatoimistossa. Yhtiön pääpaikka sijaitsee Vantaalla ja toinen toimipiste Turussa. Johanna Tuomola on kuitenkin hoitanut omia töitään Aurinkorannikolta, Calahondasta, jo vuodesta 2017.

– Pääasialliset työkalut ovat kännykkä, läppäri ja kalenteri, joten hyvin se työ sujuu täältäkin, Tuomola toteaa.

Vilkaisu viereiselle pöydälle vahvistaa, että siinäpä se hänen liikkuva toimistovarustuksensa on toimintavalmiudessa.

Espanja hurmasi

Johanna Tuomola ja hänen puolisonsa Tapani Kangasniemi saapuivat Aurinkorannikolle noin kolme ja puoli vuotta sitten. Sykäys tuli ystäväpariskunnalta.

– Syksyn tullen ystävämme kertoivat olevansa lähdössä Espanjaan, Alicanteen, missä he olivat viettäneet jo pari aiempaa talvea. Heidän puheitaan kuunnellesamme aloimme mieheni kanssa miettiä että niin, olisihan se kyllä hienoa. Niinpä kysyin pomoltani, että sopisiko että tekisin muutaman viikon töitä etänä Espanjasta, ja hän totesi, että sehän sopii mainiosti, Tuomola kertaa.

Ensimmäinen asunto Aurinkorannikolta löytyi helposti.

– Ystävillämme on täällä Calahondassa asunto, joten kysyimme haluaisivatko he vuokrata sen meille kuudeksi viikoksi, ja kun heille sopi, niin asia oli sillä selvä.

Johanna Tuomola Tapani Kangasniemi saapuivat Aurinkorannikolle tammikuussa 2017, ja olivat ns. myytyjä saman tien. Jopa siinä määrin, että vielä samaisen kuuden viikon visiitin aikana he hankkivat oman asunnon Calahondasta.

– Ilmasto ja ennen kaikkea aurinko viehätti meitä heti. En ole koskaan pitänyt lumesta, ja täällä sitä ei juurikaan tarvitse katsella, hän hymyilee.

Aivan ympärivuotisesti Tuomola ja Kangasniemi eivät asu Espanjassa, mutta viettävät täällä kuitenkin valtaosan vuodesta. Espanjassa vierähtävä aika kasvoi entisestään vuoden 2019 kesällä, kun Tapani Kangasniemi yhdessä Marko ja Tiina Tammenkosken kanssa osti Fuengirolasta Ewald’s -ruokakaupan.

– Minä en ole kaupan toiminnassa muutoin mukana, kuin että hoidan tiedottamisen ja sosiaalisen median, Johanna Tuomola kuvailee.

Karmea kevät

Tiedottaminen ja some ovat Tuomolalle enemmän kuin tuttuja asioita hänen varsinaisesta päätyöstään. Tuomolan titteli MagnumLivessä on myyntijohtaja. Hänen kontollaan on mm. useiden artistien ohjelmamyynti ja lisäksi muun myyntitiimin vetäminen.

– Meillä on listoilla melkoinen joukko suomalaisia artisteja ja yhtyeitä. Saija Tuupanen, Teemu Roivainen, Marita Taavitsainen, Kari Vepsä, Mikael Konttinen, Taikakuu, Hurma, ja niin edelleen, hän luettelee.

Tarkkaa lukua on vaikea laskea, mutta turvallisesti voi sanoa, että heidän kauttaan buukataan tuhansia keikkoja vuodessa.

Kuten tiedetään, esittävä taide on yksi pahiten koronan runtelemia aloja. Niinpä, kuten aiemmin todettua, korona muutti Tuomolan työssä lähes kaiken. Hän pyörittelee päätään muistellessaan maaliskuuta, jolloin niin sanotusti kakka lävähti tuulettimeen.

– Se oli aivan hirveää. Maaliskuun puolivälistä kesäkuuhun asti tuntui siltä, että istuin kaiket päivät puhelimessa vain ja ainoastaa perumassa ja siistämässä keikkoja. Kamala tilanne. Onneksi nyt alkaa näyttää edes vähän paremmalta.

Heppatyttö

Muutaman vuoden kokemuksella Johanna Tuomola näyttää asettuneen Espanjaan erinomaisesti. Työt sujuvat edelleen etänä, ja myös vapaa-ajalle on löytynyt mielekästä tekemistä.

– Heppatyttö on aina heppatyttö. Harrastin Suomessa kouluratsastusta ja täällä olen päässyt jatkamaan lajia. Tällä hetkellä minulla ei ole omaa hevosta, mutta todennäköisesti sellainenkin tulee vielä jossain vaiheessa ostettua. Harrastaminen on täällä niin paljon miellyttävämpää kuin Suomessa. Säät ovat aina hyvät, hevosen ei tarvitse käyskennellä kuravellissä, eikä sille tarvitse olla kymmentä eripaksuista loimea.

Ratsastuksen ohella Tuomola kertoo harrastavansa muutoinkin liikuntaa monipuolisesti.

– Meillä on taloyhtiössä hyvä uima-allas, jossa käyn uimassa siihen asti kun vesi viilenee liian kylmäksi. Tuolla rannassa on upea puupaseo, jolla käyn lenkkeilemässä ja lisäksi olen käynyt joogaamassa.

Tuomola myöntää, että kahden maan välillä vaihdellessa aina joitain asioita jää kaipaamaan.

– Kun olemme täällä Espanjassa, kaipaan Suomesta tietysti vanhempia ja ystäviä. Onneksi Face Time -puheluilla voi hoitaa yhteyksiä. Sattuneesta syystä minun ei tarvitse haikailla salmiakin perään, sitä on aina saatavilla, hän nauraa.

– Suomessa ollessamme kaipaan Espanjasta aurinkoa. Espanjan aurinko antaa uskomattoman paljon energiaa.

KUKA?

Johanna Tuomola

49 vuotta

Asuu Calahondassa

Harrastaa mm. ratsastusta, lenkkeilyä ja joogaa

Mitä pidit jutusta?
+1
175
+1
17
+1
2
+1
21
+1
2
+1
10

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa