Kortti vai luuri?

Joulun aika, ainakin aatto, herkistää mielen ja monet asiat tulevat ajatuksiin, sellaisetkin mitkä eivät normaalisti tule.

Siinä on varmasti se joulun paras puoli, hiljentyminen arjen kaaokselta. Toivottavasti sitä hiljentymistä ei tuhota kokonaan, vaikka siihen suuntaan on menty koko ajan. Joulun hullumylly alkaa jo varsin varhain, kuka ensiksi ehtii ja aaton hiljentymisen jälkeen taas täysi rähinä päälle.

Yksinäiselle joulu on varmasti vaikeaakin aikaa, kun ja jos ainoana seuralaisena on pelkät muistot. Itse vietän nyt yksin joulua ilman kakkia läheisimpiä ihmisiä, ensimmäisen kerran yli seitsemään vuosikymmeneen. Tämäkin pitää kokea ja hiljentyä ajattelemaan uuden vuoden jälkeen jo kymmenellä vuosikymmenellä elämistäni.

- Mainos -

Sen tiedän jo miten aatto ja joulupäivä vaikuttavat tunteisiini, kun varmasti suorat videolähetykset napsahtavat koneilleni, ei siinä kaukana ole tipan kosteuttamat linssit. Nyt on aika muistaa ja tervehtiä ihmisiä, ainakin arjen takana olevia. Joulukortti, ihan itse kirjoitettu on se läheisin tapa muistaa, jos ei voi olla läsnä. Oikein tuli hyvä mieli katsellessani erään rouvashenkilön joulukorttien kirjoittamista ravintola Kukossa, varmasti mieluisaa vastaanottajille.

On tietysti monta tapaa hyvän joulun toivotuksille, näin korkean teknologian aikana, mutta kortilla on aina sijansa, siihen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa kuin luurillisen heitolla, joka voi jopa häiritä rauhaa. Koskettavampaa siis kortilla.

Kyllä me Valle-koiran kanssa pärjäämme ihan hyvin läheisten kaipauksien kanssa ja pitää tietysti muistaa se koronapassi joka nyt vaaditaan esimerkiksi ravintoloissa, sisäänpääsyn ehtona.

Niin ja totta kai, kiitos niille yrittäjille ja yhdistyksille jotka pitävät ovensa auki jouluna yksinäistenkin iloksi.

Oikein hyvää joulun aikaa ja turvallista Uutta Vuotta 2022.

Vesa Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...