Kolmas koronarokotus Espanjasta

 

Espanjassa voi kolmannen rokoteannoksen saada myös sellainen henkilö, joka on aiemmat kaksi annosta saanut Suomessa. Ongelmaksi tällaisessa tapauksessa saattaa muodostua se, että kaikki kolme pistosta saataisiin näkyviin myös rokotetodistukseen.

Kuten pandemian aikana olemme huomanneet, asiat saattavat muuttua nopeastikin, mutta tällä hetkellä viimeisin lehtemme saama tieto on seuraava:

Henkilö, joka on saanut Suomessa kaksi ensimmäistä koronarokotetta, voi saada kolmannen annoksen Espanjassa. Jotta tieto aiemmista annoksista saadaan Espanjan järjestelmään, pitää henkilön tulostaa Omakannasta sellainen sivu, jossa näkyy sekä henkilötiedot että annettujen rokotteiden rokotuspakkauksen eränumero.

- Mainos -

Tämän paperin sekä passin ja eurooppalaisen sairaanhoitokortin (plus kopio kaikista) kanssa mennään terveysasemalle, missä hoidetaan ensin rokotustietojen rekisteröinti. Tähän toimenpiteeseen on terveysasemalla omat lomakkeensa, jotka pitää täyttää. Rekisteröinnin käsittely kestää tällä hetkellä noin viikon. Kun rekisteröinti on tehty, voi varata ajan kolmanteen rokotteeseen. Näin kaikki kolme rokotetta näkyvät Espanjan järjestelmässä ja sieltä voi tulostaa itselleen EU-hyväksytyn ”koronapassin”.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...