Lukuaika: Kohdunvuokraus puhuttaa myös Malagassa

Kohdunvuokraus puhuttaa myös Malagassa

Malagassa kirjataan vuosittain noin 20 sijaissynnytysjärjestelyllä hankittua lasta. Koko maassa hankitaan kohdunvuokrauksella n. 2 000 lasta.

Kohdunvuokraus nousi keskustelunaiheeksi aikaisemmin tällä viikolla, kun Hola-lehti julkaisi kuvan espanjalaisesta kuuluisuudesta Ana Obregónista vauvan kanssa. Kuvassa 68-vuotias Obregón poistuu miamilaisesta sairaalasta vauva sylissään. Kohdunvuokraus on laitonta Espanjassa niin kuin suurimmassa osassa Euroopan maita. Se on kuitenkin laillista mm. Kreikassa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa. Espanjassa voidaan rekisteröidä lapsi, joka on syntynyt maassa, jossa järjestely on laillinen.

Keskustelua on käyty myös parlamentin käytävillä. Suurin osa poliittisista ryhmistä tuomitsee käytännön. Monien asiantuntijoiden mukaan kyseessä on naisten hyväksikäyttö. Yhdysvalloista sijaissynnytysjärjestelyllä lapsen hankkiva joutuu maksamaan 180 000 – 250 000 dollaria.

Esteponassa vieraillut Andalusian autonomisen alueen presidentti Juanma Moreno kommentoi asiaa todeten, että lainsäätäjien pitäisi voida keskustella asiasta ennakkoluulottomasti.

- Mainos -

 

Lähteet: Diario Sur/La Sexta

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...