Lukuaika: Kiusaamisen vastainen vanhempainilta suomalaisella koululla

Kiusaamisen vastainen vanhempainilta suomalaisella koululla

Aurinkorannikon suomalaisella koululla järjestettiin 14.9. torstai-iltana vanhempainilta, jonka aiheena oli kiusaaminen. Vanhempainilta oli myös ensimmäinen tapahtuma, joka toteutettiin yhdessä koulun ja Merimieskirkon sosiaalikuraattori Nina Töllin kanssa. Vanhempia oli paikalle tullun parisenkymmentä.

Vanhempainillassa käytiin läpi koulun keinoja ennaltaehkäistä kiusaamista sekä konkreettinen toimintamalli kiusaamistilanteiden käsittelyyn. Koulussa on käytössä kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma Kiva Koulu.

Keskusteluissa nousi esille, että kiusaaminen koulussa on vain yksi osa nuorten elämässä tapahtuvaa kiusaamista.

– Kiusaaminen on laajempi ilmiö, jota tapahtuu niin vapaa-ajalla kuin somessakin, totesi sosiaalikuraattori Nina Tölli.

- Mainos -

Koulukuraattori Risto Tervosen mukaan koulu on se paikka, jossa lapset ja nuoret kohdataan ikäryhmittäin.

– Koulussa oppilaiden on kyettävä toimimaan muiden ikäistensä kanssa ja tämä aiheuttaa ajoittain ristiriitoja, vaikka usein kiusaamisen juuret ovat vapaa-ajalla ja somessa. Tämän takia on tärkeää, että koululla on selkeät prosessit kiusaamiseen puuttumisessa ja yksittäisten kiusaamistilanteiden käsittelyssä, kertoivat Kiva työtä tekevät erityisopettaja Sanna Hänninen ja luokanohjaaja Päivi Määttä.

Keskustelun yhteenvetona voidaan todeta, että yhteistyö ja verkottuminen on vanhemmille tärkeää. Vanhemmat toivat selkeästi esille sen tosiseikan, että lasten ja nuorten kiusaamisen ehkäisy alkaa jokaisesta kodista. Koulun ja kodin yhteistyö on äärimmäisen tärkeää niin kiusaamisen ennaltaehkäisyssä kuin yksittäisten kiusaamistapausten käsittelyssäkin.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...