Matkailu

Kirppari luonnon keskellä

Benahavís tunnetaan hyvistä ravintoloistaan. Tiedetään myös, että ympäristössä on erityisen kauniita luontopolkuja. Vähemmän tunnettu Benahavisín helmi on tien varressa sijaitseva joka sunnuntainen kirpputori.

 

Yleensä markkinat ja kirpparit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa niille varatuilla isoilla asfalttiaukioilla. Benahavís toimii täysin päinvastoin. Kirppari löytyy tien varresta kauniin eukalyptuspuumetsän keskeltä. Paikan kauneutta lisää vielä jyrkässä rotkossa ohi virtaava joki.

Hedelmiä, sekä tuoreena että kuivattuna löytyy paljon.

Sisällöltäänkään tämä kirppari ei ole ihan tavallinen. Toki löytyy vanhoja kenkiä, kuluneita vaatteita ja muuta krääsää, mutta myös paljon sellaista tavaraa ja elintarviketta, mitä muualta ei löydä. Erilaisia antiikkisia huonekaluja ja koriste-esineitä on paljon tarjolla. Laatutavaraa ei tietenkään saa halvalla, hinnat ovat kuitenkin kohtuullisia vaikkapa Hagelstamin Helsingin myymälään verrattuna.

Avokadoja, monenlaisia on kaupan.

Hedelmiä, vihanneksia ja juureksia on alueella paljon myynnissä. Näin alkuvuodesta eletään Aurinkorannikolla avokadoaikaa ja näitä vihreitä terveyspommeja löytyy monelta tiskiltä. Varsinainen löytö olivat pienet, pitkulaiset avokadot, joissa ei ole kiveä lainkaan. Kypsänä nämä ovat maailman paras välipala. Maistuva, terveellinen ja paljon energiaa antava.

Parempaa perunamunakasta saa hakea. Sopivasti majoneesilla ja kinkulla kuorrutettu munakas on mainio aamiainen.
Kunnon paella on mitä mainioin kirpparilounas.

Alueelle parkkeeraa sunnuntaisin myös erilaisia food truckeja, eli mobiiliravintoloita. Mielenkiintoista ja miellyttävää on se, että ne eivät ole mitään tylsiä nakkikioskeja, vaan monipuolista ruokaa tarjoavia herkkupisteitä.

Benahavisín sunnuntaireissuun voi yhdistää monta huvia. Kirpparin läheltä lähtee opastettuja patikkareittejä. Niitä on monen mittaisia ja monen tasoisia. Alueen jokilaakso ja vuoristo on mykistävän kaunista seutua. Kirpparin pienen kävelyn jälkeen voi hyvällä omalla tunnolla mennä Benahavisín kylään nauttimaan herkullisen lounaan. Ravintoloita on kymmenittäin, toinen toistaan parempia.

Benahavisín kirpputori eli rastro on auki sunnuntaisin klo 9-14. Fuengirolasta sinne on matkaa reilut 50 kilometriä. Kun ajaa rantatietä Marbellan ohi ja kääntyy Benahavis viittojen mukaan, eksyminen on vaikeaa.

Teksti ja kuvat: Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
37
+1
11
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa