Uutiset

Espanjan kuningas viralliselle valtiovierailulle Valkoiseen taloon

Espanjan kuninkaalliset ovat haluttua seuraa Valkoisessa talossa. (Kuva: Casa de S.M. el Rey)

Espanjan kuningas Felipe IV, hänen puolisonsa, kuningatar Letizia sekä heidän kaksi tytärtään ovat saaneet kutsun vierailulle Yhdysvaltoihin. Kyseessä on presidentti Donald Trumpin esittämä kutsu viralliselle valtiovierailulle. Kuningasperhe matkustaa Yhdysvaltoihin 21. huhtikuuta.

 

Tilanteesta tekee hieman erikoisen se, että kuningas Felipe ja kuningatar Letizia saivat nyt jo toisen kutsun Yhdysvaltoihin vajaan kahden vuoden sisään. Samaan aikaan Espanjan pääministeri Pedro Sánchez on vielä vailla ensimmäistä kutsuaan.

Toinen vierailukutsu vajaaseen kahteen vuoteen saattaa hyvin olla merkki siitä, että Trump on muuttanut tai muuttamassa suhtautumistaan Espanjaan. Aiemmin Trump on esimerkiksi kritisoinut sitä, miten vähän Espanja tuo rahaa NATO:on. Viime aikoina hän on sen sijaan kiitellyt Espanjaa yhteistyöstä puolustus- ja turvallisuusasioissa.

Konkreettinen syy Trumpin kelkan kääntymiseen löytynee sotilastoimista. Yhdysvallat on ilmeisen halukas lisäämään toimintaa Cádizissa sijaitsevalla Rotan sotilastukikohdallaan. Yhdysvalloilla on Etelä-Espanjassa myös Morónin lentotukikohta lähellä Sevillaa.

Viime aikoina Espanjan ja USA:n välejä ovat hiertäneet Trumpin hallinnon määräämät tullimaksut espanjalaisille maataloustuotteille, kuten viinille, oliiviöljylle ja juustolle. Nähtäväksi jää, nouseeko asia esiin huhtikuisella vierailulla.

Mitä pidit jutusta?
+1
4
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa