Kirjakauppa Hemingway sulkee ovensa

 

Kovan ja vaikeankin päätöksen takana on luonnollisesti koronaviruspandemian aiheuttama tilanne. Kunnon valikoimalla varustettu kirjakauppa vaatii liiketilaan neliöitä ja neliöt maksavat. Kun asiakkaat eivät pääse tai uskalla matkustaa Aurinkorannikolle, alkaa yhtälö käydä vaikeaksi.

– Koronan aiheuttamat rajoitukset iskivät meihin heti alussa. Voi sanoa, että keväällä kaksi hyvää kuukautta meni vessasta alas, toteaa viimeiset vajaan viisi vuotta liikettä pyörittänyt Outi Tuomi.

Hän viittaa luonnollisesti keväällä julistettuihin ulkonaliikkumiskieltoihin ja muihin rajoituksiin, jotka tekivät tilapäisesti Fuengirolastakin lähes aavekaupungin. Kun kevään hyvät kuukaudet valuivat käsistä, oli edessä kesä, joka Hemingwayllä, kuten monella muullakin suomalaisyrityksellä, on normaalistikin hiljainen ja tänä vuonna vielä tavallistakin vaisumpi.

- Mainos -

Syksyllä olisi tarvittu hyvä startti uuteen kauteen, mutta toisin kävi.

– Sitten iski tämä toinen aalto, tuli matkustusrajoituksia ja niin edelleen. Viimeinen niitti oli syyskuussa tullut tieto, että Finnairkin alkaa karsia lentoja Málagaan, Outi Tuomi sanoo.

Toki on selvää, että ennemmin tai myöhemmin tilanne normalisoituu ja lukukansakin löytää tiensä taas tiensä Aurinkorannikolle, mutta milloin?

– Kun meidän asiakkaamme eivät ole täällä, ei meillä käy kauppa. Palaavatko asiakkaat ensi vuoden alussa, vuoden päästä, vai milloin, sitä ei voi varmaksi tietää. Tulevaisuus on niin epävarma, että liikkeen jatkamisessa ei tällä hetkellä ole yksinkertaisesti mitään järkeä, Outi Tuomi perustelee.

Toiminta ajetaan hallitusti alas

Lopullinen päätös liikkeen sulkemisesta sinetöityi alkusyksystä melko nopealla aikataululla. Siitä huolimatta ovia ei teljetä heti.

Koko ikänsä kirjoja ja lukemista rakastanut Outi Tuomi joutui tekemään raskaan päätöksen. Hemingwayn ovet sulkeutuvat, kun hyllyt on saatu tarpeeksi tyhjiksi.

Vaikka iso osa Hemingwayn asiakkaista onkin vielä pohjoisessa, on osa kuitenkin saapunut rannikolle ja käynyt myöskin ostoksilla. Liikettä pyörittävä Outi Tuomi haluaa vielä erikseen vakuuttaa, että ne asiakkaat jotka ovat häneltä tilanneet kirjoja tai muita tuotteita, tulevat ne myös saamaan.

– Kaikki tilatut tuotteet toimitetaan asiakkaille ihan normaalisti, hän tähdentää.

- Mainos -

Kun liikkeessä tällä hetkellä katselee ympärilleen, näyttävät hyllyt edelleen aika täysiltä. Niinpä herää kysymys, mitä tapahtuu kaikille kirjoille?

– Ensi maanantaina, 28.9. aloitamme loppuunmyynnin. Kun hyllyt ovat meidän mielestämme riittävän tyhjät, laitamme ovet kiinni. Valikoimaan on ehtinyt jo joitain syksyn uutuuksiakin, joten kannattaa tulla tekemään löytöjä, Outi Tuomi Vinkkaa.

Lue lisää aiheesta:

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...