Kiireinen kesä

Tänä vuonna kesä yllätti positiivisesti. Olin vielä keväällä odottanut, että turistit palaavat Málaga capitalin kaduille vasta 2022. Mitä vielä – kuinka väärässä olin.

Oman vuokra-asuntoni varauskirja on näyttänyt pelkkää punaista toukokuun lopusta lokakuun alkuun. Yksikään päivä ei ole jäänyt varaamatta. Hintakin on ollut täsmälleen sama kuin kaksi kesää sitten, joka oli turistimäärällä mitattuna huippuvuosi.

Myös ruokaravintoloiden terassit ovat joka ilta täynnä. Suosituimmat ravintolat eivät suostu edes ottamaan pöytävarauksia, koska halukkaita on jonoksi asti.

Yökerhot taas ovat avanneet ovensa kello 23.00 sijasta jo kello 21.00. Myös niiden oville on syntynyt jonoja, koska ne ovat saaneet ottaa sisälle ihmisiä vain puolet suurimmasta sallitusta määrästä.

- Mainos -

Viime viikolla klubit saivat luvan pitää ovensa auki kello kahdesta yöllä puoli neljään, kunhan tarjoilu lopetetaan kello 03.00. Málaga siirtyi torstain vastaisena yö ensimmäiselle tasolle (Nivel 1), mikä tarkoitti sitä, että sisätilojen kuten yökerhojen maksimikapasiteetti nostettiin 75 prosenttiin suurimmasta sallitusta.

Tällä hetkellä Málaga toimii lähes normaalisti – vain tanssikielto sisätiloissa muistuttaa erikoisesta ajasta, mutta ei sitä kukaan valvo, kun ihminen hetkuttaa takamustaan kaveriseurueessa. Maskitkin jätetään portsareiden pyynnöstä käsivarteen, josta se on helppo napata suun eteen, jos poliisi tulee tarkastamaan tilat.

Tätä kirjoittaessa kaikista espanjalaisista 78 prosenttia on saanut vähintään yhden annoksen koronarokotetta ja runsaat 73 prosenttia on kokonaan suojattu. Jos otetaan huomioon vain rokoteohjelmaan piiriin kuuluvat kaikki yli 12-vuotiaat, niin silloin molemmat luvut nousevat noin kymmenellä prosentilla.

Seuraavaksi voimme vain odottaa keskushallinnon purkavan loputkin rajoitukset.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...