Pikauutiset

Keskiviikon pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 17.4.2019

Uutiskatsaus Espanja 17.4.2019

Espanjan valtio keräsi ja kerännee myös tänä vuonna noin miljardi euroa pörssiomistuksistaan osinkojen muodossa.

Poliittisesta sekamelskasta huolimatta päivän luetuimmat ja puhutuimmat uutiset liittyvät jalkapalloon. Barcelona voitti eilen mestarien liigassa ja pääsi jatkoon. Eniten puhuttaa kuitenkin Juventuksen tippuminen Ajaxille, jota pidettiin aiemmin heittopussina lohkossaan. Cristianon pettynyt ilme pelin jälkeen oli luultavasti eilisillan näytetyin ja seuratuin klippi Espanjan tv-kanavilla.

Poliisi on pidättänyt Marbellan alueella noin 40-vuotiaan miehen joka syyllistyi 6.4.2019 väkivaltaiseen ryöstöön.

Kuten yksi Málagan alueen korkealaatuisimmista lehdistä (Fuengirola.fi) jo aiemmin uutisoi, Málagassa vierailee tällä hetkellä yksi maailman suurimmista risteilyaluksista. AIDAnova-nimiselle alukselle mahtuu noin 6.600 matkustajaa ja se lienee maailman suurin kaasukäyttöinen valtameriristeilijä.

Espanjan suurimpien sähköyhtiöiden mukaan jakeluverkkojen modernisointi ja digitalisointi tulee maksamaan vuoteen 2030 mennessä noin 15 miljardia euroa.

Kommentti: Arvaatkaapa keille mainittu summa lankeaa todellisuudessa maksettavaksi?

Kanarian rannoilta on löytynyt kuolleita härkiä viimeisen kuukauden aikana yhteensä kolme kappaletta. Asia selittyy todennäköisesti sillä, että karjaa kansainvälisen lihateollisuuden tarpeisiin kuljettaneiden rahtialusten henkilöstö on ”heittänyt” kuljetusten aikana kuolleet eläimet yli laidan.

Kommentti: Ilmiö saattaa muodostua perin kiusalliseksi Kanarialle mikäli sitä ei saada kuriin jollakin tapaa. Ilmiön arkaluonteisuudesta kertoo se, ettei siitä uutisoitu kunnolla viime kuussa turistisesongin vielä ollessa käynnissä.

Julen-pojan vanhemmat ovat olleet jollakin lailla mediassa jo kuukausia miltei joka päivä. Heidän viimeisimmän lausuntonsa mukaan he odottivat ruumiinavausraportin osoittavan, että heidän poikansa olisi kuollut pelastustöiden seurauksena.

Kommentti: Kaikki sympatia lapsensa menettäneille vanhemmille, mutta ottaen huomioon miten paljon heidän poikansa pelastamisen eteen tehtiin töitä niin virkamiesten kuin vapaaehtoistenkin taholta, heidän kritiikkinsä pelastustoimia kohtaan tuntuu ajoittain erikoiselta. Jos se sama energia mitä nyt käytetään syyllisen tahon osoittamiseen, käytettäisiin vastaavien onnettomuuksien estämiseen, olisi Málaga tulevaisuudessa varmasti turvallisempi paikka Julenin kaltaisille pienille lapsille.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa