Koronaseuranta Matkailu

Kesästä katastrofi Aurinkorannikon hotelleille

Aurinkorannikon hotelleissa ja rannoilla on tänä kesänä ollut hyvin tilaa.

Malagan hotelliyrittäjäyhdistyksen mukaan hotellien käyttöaste jää elokuussa vain noin 45 prosenttiin. Se on ylivoimaisesti huonoin elokuu vuosikymmeniin. Suurin osa hotelleista sulkee ovensa huomisesta alkaen.

 

Malaga Hoy -sivusto kirjoittaa hotellien tuskasta. Sivuston mukaan hotelliyhdistyksestä kerrotaan, että vain 23% hotelleista jatkaa aukioloaan syyskuun puolella.

Hotellien ahdinkoa lisää täysin epäonnistunut alkukesä ja kevät, jolloin hotellit olivat suljettuina hallituksen käskystä. Heinäkuussa aukiolo oli sallittua, käyttöaste jäi alle 40 prosentin.

Normaalisti varsinkin elokuu on hotellien kulta-aikaa Aurinkorannikolla. Käyttöaste elokuussa on monella hotellilla lähes 100 prosenttia.
Kotimaista kysyntää hotelleissa on tänäkin vuonna jonkin verran ollut, mutta ulkomaiset turistit ovat puuttuneet lähes tyystin. Suurimmaksi syyksi turistikatoon arvellaan Iso-Britannian asettamaa karanteenipakkoa Espanjasta saapuville. Myös muiden maiden, kuten Suomen asettamat matkailurajoitukset ovat olleet tuhoisia.

Luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia aiempiin vuosiin, koska alueella on paljon hotelleja, jotka ovat olleet suljettuina kevään lock downista saakka. Fuengirolassa esimerkiksi isot hotellit Angela ja Floria Spa ovat pitäneet ovensa kiinni, eikä päätöksiä avaamisen aikatauluista ole tehty.

Luvut ovat karmeita ja niiden seurauksista kärsitään vielä pitkään matkailualalla. Huomattavaa kuitenkin on se, että Andalusiassa matkailu on sukeltanut muuta Espanjaa vähemmän. Esimerkiksi heinäkuussa Andalusia oli Espanjan ykkönen turismitilastoissa, yleensä Andalusia sijoittuu tässä tilastossa sijalle kolme tai neljä.

Nyt toteutuneilla käyttöasteilla hotellitoiminta ei ole millään muotoa kannattavaa. On oletettavaa, että syksyn tullen hotellialalla nähdään monenlaisia uudelleenjärjestelyjä. Likviditeettiongelmia alalla ilmenee varmasti.

Lähteet: hosterlsur.com, malagahoy.es

 

Mitä pidit jutusta?
+1
94
+1
5
+1
9
+1
5
+1
196
+1
14

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa