Koronaseuranta Uutiset

Espanjassa aloitetaan koronarokotteen testaus

Espanja on yksi kolmesta maasta, joissa siirrytään testaamaan koronavirusrokotetta ihmisillä.

 

Espanjan terveysministeri Salvador Illa ilmoitti, että Espanjassa aletaan testaamaan ihmisillä koronarokotetta. Kyseessä on belgialaisen Janssen Pharmaceutica -yhtiön kehittämä rokote. Janssen Pharmaceutican omistaa puolestaan amerikkalainen Johnson & Johnson.

Rokotetestien ensimmäinen vaihe tehtiin Yhdysvalloissa ja Belgiassa. Nyt syyskuussa alkavassa toisessa vaiheessa rokotetta testataan Espanjassa, Saksassa ja Belgiassa yhteensä 600 ihmisellä. Testiryhmään haetaan parhaillaan 18-55 -vuotiaita ja yli 65-vuotiaita henkilöitä.

Espanjan osuus testiryhmästä on 190 henkilöä. Testaukset tehdään kolmessa eri sairaalassa. Madridissa mukana ovat La Paz- ja La Princesa -sairaalat ja Santanderista Marqués de Valdecilla -sairaala. Toisen testivaiheen ensimmäisiä tuloksia odotellaan noin kuukauden päästä ja koko toinen testausvaihe kestää noin kaksi kuukautta.

Toisen vaiheen jälkeen edessä on vielä kolmas vaihe, ennen kuin rokote voidaan ottaa käyttöön. Espanjan terveysministeri Salvador Illa on aiemmin todennut, että hän odottaa koronavirukseen olevan tarjolla toimiva rokote vielä tämän vuoden loppuun mennessä.

Nyt alkavien testien rokotteesta Illa totesi, että eläinkokeissa on voitu todeta, ettei se aiheuta haittavaikutuksia. Lisäksi hän kertoi, että rokotteen tehosta on saatu ensimmäisessä vaiheessa hyviä tuloksia. Eri testivaiheiden tarkoituksena on mm. löytää sopiva annostus immuniteetin saavuttamiseen.

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, on kolmas testivaihe tarkoitus aloittaa vielä syyskuun aikana. Loppuvaiheessa testausta on tarkoitus tehdä 60.000 ihmisellä.

Ympäri maailman on tällä hetkellä kehitteillä lukuisa koronarokotteita. Espanja on mukana Euroopan komission hankkeessa, jonka aikeena on ostaa EU-maihin yhteensä 400 miljoonaa rokoteannosta brittiläis-ruotsalaiselta AstraZeneca:lta, kun ja jos heidän yhdessä Oxfordin yliopiston kanssa kehittämänsä rokote osoittautuu tehokkaaksi ja turvalliseksi.

Mitä pidit jutusta?
+1
190
+1
7
+1
5
+1
8
+1
1
+1
12

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa