Kesän liikenteessä kuoli viisi ihmistä

Kiireisimmät kesäkuukaudet sujuivat Málagan provinssin liikenteessä positiivisissa merkeissä. Vaikka liikenteen määrä kasvoi, esimerkiksi kuolonkolareiden määrä laski.

Tämän kesän vilkkaimpien turisti- ja lomakuukausien aikana, eli heinä-elokuussa, Málagan provinssin maanteillä tehtiin tilastojen mukaan 4.276.015 automatkaa. Tilastoissa näkyvät vain ns. pidemmät ajomatkat, ei esimerkiksi normaalia työmatkaliikennettä tai muuta vastaavaa.

Noiden yli neljän miljoonan matkan aikana sattui viisi kuolonkolaria. Luvussa on laskua, vertasipa sitä viime vuoteen tai viimeisimpään pandemiaa edeltäneeseen vuoteen 2019. Viime kesänä heinä-elokuussa Málagan teillä menehtyi kuusi ihmistä ja vuonna 2019 vastaavaan aikaan seitsemän henkeä.

Myös vakaviin loukkaantumisiin johtaneiden onnettomuuksien määrä on laskussa. Viime kesänä maanteillä ajettiin 183 vakavaan vammaan johtanutta kolaria, tänä vuonna määrä oli 176.

Tarkkaavaisuus avainasemassa

Tämän kesän viidestä kuolonkolarista kolme oli kahden auton törmäyksiä, yksi oli tieltä suistuminen ja yksi oli yliajo.

Jälleen kerran tilastot osoittavat tarkkaavaisuuden merkityksen liikenteessä. Viidestä kuolemaan johtaneesta kolarista peräti kolmessa pääasiallinen onnettomuuden syy oli tarkkaavaisuuden pettäminen. Muita keskeisiä syitä liikennekuolemiin olivat ylinopeus ja väsyneenä ajaminen.

Turvavöiden käyttö näyttäisi näiden tilastojen valossa olevan suhteellisen hyvällä mallilla. Kaikista kesäkuukausien vakavista onnettomuuksista – kuolonkolarit ja loukkaantumisiin johtaneet kolarit yhteen laskien – vain yhdessä kuolintapauksessa uhrin turvavyö ei ollut kiinnitettynä.

Liikennemäärä nousussa

Vaikka kuolemaan ja vakavaan loukkaantumiseen johtavien onnettomuuksien määrä voi vaikuttaa vähentyneen vain vähän, on hyvä huomioida, että samaan aikaan liikenteen määrä Málagan provinssissa on kasvanut.

Tämän vuoden heinä-elokuun hieman vajaat 4,3 miljoonaa automatkaa on 7,8% enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Verrattaessa viimeiseen pandemiaa edeltäneeseen vuoteen, kesään 2019, kesäkuukausien liikenne oli tänä vuonna 2,5% vilkkaampaa.

Luvut käyvät ilmi Espanjan liikenneviraston (Dirección General de Tráfico / DGT) tilastoista. Raportissa myös huomautetaan, että näiden kahden kesäkuukauden liikenne eroaa selvästi muiden kuukausien liikenteestä. Kesällä liikenne keskittyy voimakkaammin rantakohteiden ympäristöön ja lisäksi liikenteessä on selvästi enemmän ulkomaiden rekisterissä olevia autoja.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...