Uutiset

Kesäkelit tälläkin viikolla – merivesi edelleen lämmintä

Rantakelit jatkuvat Aurinkorannikolla vielä pitkään.

Viime viikon epävakaa sää on taittunut takaisin kesäiseksi keliksi Aurinkorannikolla. Sateiden mahdollisuus lähiaikoina on minimaalinen ja suomalaisittain lämpötila pysyy vähintään lähellä hellerajaa.

 

Syyskuun loppu ja lokakuun alku ovat lähes joka vuosi leppeintä mahdollista säätä Aurinkorannikolla. Yli kolmenkympin tukahduttavat helteet ovat harvinaisia, ilma on silti riittävän lämmintä ulkoiluun ja vaikka rantaleikkeihin.

Seuraavan parin viikon ennuste Fuengirolan alueelle näyttää täydelliseltä. Lähes joka päivä ylitetään päivällä 25:n asteen helleraja ja yöllä pysytään suurimmaksi osaksi kahdenkympin vaiheilla. Illat ovat riittävän lämpöisiä parvekkeella istuskeluun tai vaikkapa ravintolan terassilla seurusteluun.

Kun katsoo eri lähteiden ennusteita, näyttää kerrankin siltä, että meteorologit ovat katselleet samaa kristallipalloa.  Alkuviikko pysytään lähempänä kolmea kymmentä ja loppuviikosta alkaen ylimmät lämpötilat tipahtavat niukasti alle 25:n.

Yön alimmissa lämpötiloissa löytyy eroja eri ennustajien kesken. Esimerkiksi El Tiempo sivuston mukaan lähiaikoina pysytään alimmillaankin parin kymmenen asteen välittömässä läheisyydessä, mutta vaikkapa Accu Wheather povaa lauantain ja sunnuntain väliselle yölle alle 15:n asteen käväisyä.

Suomalaisittain illat ovat sellaisia, mitä Suomen kesässä toivoisi olevan enemmän. Puolille öin asti lämpö pysyttelee reilusti kahden kymmenen paremmalla puolella.

Tuulet ovat leppeitä, ylimmillään tuuli puhaltaa 3m/s, puuskissa ajoittain vähän kovempaa. Meriveden lämpö Aurinkorannikon hiekkarantojen tuntumassa on yli 22 astetta. Esimerkiksi Fuengirolan matalalla rannalla vesi saattaa olla monta astetta lämpimämpääkin. Mukavissa säissä siis syyskuun loppua vietetään.

Oheisessa kuvassa El Tiempo -sivuston ennuste tälle viikolle Fuengirolassa.

Mitä pidit jutusta?
+1
77
+1
8
+1
2
+1
6
+1
2
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa