Kerjääminen kadulla

Fuengirolan kaupunki on kutsunut meidät sosiaalikuraattorit yhteistyöryhmään, johon kuuluvat kaupungin sosiaalityön edustajien lisäksi edustajia Espanjan Punaisesta Rististä Cruz Rojasta, Adintre-säätiöstä, joka ylläpitää Fuengirolassa keskusta kadulla asuville, katolisen kirkon Caritas-järjestöstä, ekumeenisesta Lux Mundi -järjestöstä sekä me Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon sosiaalikuraattorit. Olemme olleet mukana yhteistyöryhmässä jo parin vuoden ajan.

Fuengirolan kaduilla asuu noin 100 ihmistä, joista suomalaisia on noin kymmenkunta. Kaikki edellä mainitut tahot työskentelevät näiden ihmisten auttamiseksi, kun he haluavat apua. Ihmisellä on kuitenkin itsemääräämisoikeus, eikä ketään voi auttaa, ellei hän itse apua halua. Jokaisella kadulla asuvalla on oma historiansa ja usein siihen liittyy päihteiden käyttöä ja haasteita mielenterveyden kanssa.

Espanjalaisten taloudellisen tilanteen heikentyessä esim. vuokrien korotusten ja häätöjen myötä Aurinkorannikon alueella, myös paikallisia on joutunut kadulle. Fuengirolassa on erityisesti tänä vuonna ollut nähtävissä myös ammattimainen kerjäläismafia, joka saapuu aamuisin pakettiautolla muualta, he vaihtavat aamulla vaateet ja siirtyvät kaduille kerjäämään. Oikea tapa todelliseen hätään reagointiin ei kuitenkaan ole rahan antaminen kadulla kerjääville. Se yleensä vain pahentaa tilannetta, sillä usein raha menee päihteisiin tai aivan muille kuin haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille.

Mikäli haluat auttaa, osta mieluummin ruokaa tai vielä parempi on, että avustat jotain edellä mainituista tahoista rahallisesti. Me ja muut tämän kolumnin alussa mainitut tahot työskentelemme ammattimaisesti yhteistyössä näiden ihmisten auttamiseksi. Voit myös kertoa kerjääville meistä, että apua on kyllä saatavissa.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...