Lukuaika: Kenen joukoissa seisot, kenen…

Kenen joukoissa seisot, kenen…

 

Näin kansainvälisesti aloin tämän pakinan, eikä se liity millään tavalla historiaan, kunhan vaan tuli mieleen ja kieleen.

Sopii se kumminkin tänne värikkääseen Fuengirolaan, ainakin suomalaisten keskuuteen. Raumalaisten kuulee sanovan pohjoiseen päin menemisestä, että metsät harvenevat ja ihmiset yksinkertaistuvat. Totta vai tarua?

Mutta täällä Fugessa vuosikymmenien aikana on tapahtunut jopa melkoista edistystä suomalaisten käyttäytymisessä. Niin sanotut ”kuppikunnat” ovat vähentyneet, toki vieläkin kuin mausteeksi kuulee juttuja eri leireistä. Sekalainen on seurakunta, se pitää vielä ainakin osittain paikkansa. Uudet ihmiset ovat kuitenkin mukanaan tuoneet liikkumavaraa noin ihan yleisestikin ja mielipiteitä voidaan heitellä pöydän toiselle puolelle hymyssä suin, herättämättä aggressioita.

- Mainos -

Keskustelun aiheet ovat monipuolistuneet, vaikka nyt tällä hetkellä Marin ja korona ovatkin monen hampaan kiristelyn takana. Se monipuolisuus Aurinkorannikolla on oikeastaan hämmästyttävän laajaa ihmisten keskuudessa. Tittelit ja tekemiset ovat taka-alalla ja se antaa mahdollisuuden avata suutaan puolueettomasti. Pitää kuitenkin hieman funtsia miten kovalla äänellä kailottaa, jos ei ole ihan varmaa asiastaan.

Fuge on erinomainen paikka oppia lisää asioita oman erinomaisuuden tueksi. Kannattaa kulkea paikasta toiseen ja ennakkoluulottomasti osallistua ”depateihin” ja yhteisiin tekemisiin. Sille rikkaudelle on täällä erinomaiset puitteet, vaatii vaan itseltä hiukan asenteen muutosta, Suomessa olemiseen verrattuna.

Vesa Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...