Uutiset

Katalonian ex-johtaja perustaa uuden itsenäisyysliikkeen

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Carles Puigdemont kuvattuna huhtikuussa 2018. (Kuva Lukas Uhde/Wikimedia Commons)

Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont perustaa uuden liikkeen, jonka tavoitteena on edistää Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä ulkomailta käsin.

Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont perustaa uuden liikkeen, jonka tavoitteena on edistää Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä ulkomailta käsin.

Vuosi Katalonian kansanäänestyksen jälkeen entinen aluejohtaja Carles Puigdemont on ilmoittanut perustavansa liikkeen, jonka toimintaan hän osallistuu ulkomailta käsin. Liikkeen sääntöjen mukaan jäsenet voivat kuulua myös poliittisiin puolueisiin.

Puigdemontin tavoitteena on edistää uuden liikkeen avulla Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä.

Maanpaossa elävä Puigdemont puhu itsenäisyysmielisille katalaaneille suurille näytöille heijastetun videopuhelun avulla  Manresassa, lähellä vankilaa, jossa itsenäisyyttä puoltaneita johtajia pidetään. Puhe kuultiin viime lauantaina, jolloin vietettiin epäonnistuneen itsenäisyysjulistuksen vuosipäivää.

Mielipidemittausten mukaan noin puolet alueen väestöstä kannattaa itsenäistymistä.

Itsenäisyyspyrkimykset aiheuttavat jatkuvaa kitkaa Barcelonan ja Madridin välillä, mutta jännitteet ovat selvästi hellittäneet vuoden aikana. Espanjan keskushallinto kieltäytyy järjestämästä kansanäänestystä Katalonian itsemääräämisoikeudesta ja mahdollisesta itsenäisyydestä.

Lähde: Yle

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa