Koronaseuranta Uutiset

Kasvomaskien hintoihin tulossa korotus?

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Maskipakko jatkuu näillä näkymin Espanjassa vielä pitkään. Vuodenvaihteessa kasvomaskien verotukseen on tulossa korotus.

 

Sekä Espanjan pääministeri Pedro Sánchez että terveysministeri Carolina Darias ovat tahoillaan todenneet, että maan hyvästä koronatilanteesta huolimatta maskien käytöstä ei olla lähiaikoina luopumassa. Maskipakko säilyy toistaiseksi yleisissä sisätiloissa, sekä ulkotiloissa silloin kun 1,5 metrin turvaväleistä ei voida huolehtia.

Maskien hinnat ponnahtivat taivaisiin pandemian alkumetreillä, keväällä 2020, kun kysyntä räjähti eikä tarjontaa ollut. Espanjan hallitus puuttui tuolloin tilanteeseen laskemalla kasvomaskien arvonlisäveron 21%:sta neljään prosenttiin ja määräämällä maskeille myös hintakaton.

Kysynnän ja tarjonnan tasoituttua hinnat ovat nykyisellään yleensä selvästi tuon määritellyn katon alapuolella. Hintoihin saattaa olla tulossa pieni korotus vuodenvaihteessa. Hallituksen säätämä arvonlisäveron alennus nimittäin päättyy vuoden 2021 lopussa. Mikäli veronalennusta ei jatketa, nousee kasvomaskien arvonlisävero näillä näkymin takaisin 21%:iin vuoden 2022 alusta.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa