Moni suomalainen etsii hyvää kalaravintolaa. Usein päädytään chirinquitoihin, jotka parhaimmillaan ovatkin erinomaisia, mutta taso saattaa vaihdella melkoisesti.
Marineros on varma valinta, kun haluaa syödä konstailematonta ruokaa, jonka alkuperä on meressä. Toki listalta löytyy myös lihansyöjille omat vaihtoehdot, mutta kalat ja äyriäiset ovat ravintolan spesialiteettia.
Marineros ei prameile ulkoisilla puitteilla. Ravintola on kodikas ja viihtyisä, hauska yksityiskohta on baaritiskin yläpuolelle ripustetut kalaverkot.
Testiryhmämme aloitti aterian talon salaatilla ja friteeratuilla munakoisoilla. Munakoisot olivat herkullisen rapeita, riittävän ohuita ja kevyesti leivitettyjä.
Seuraavaksi mentiin asiaan. Grillatut jättikatkaravut (gambon) olivat nimensä mukaisesti isoja ja herkullisia. Pieni tiraus mehua tuoreesta sitruunasta antoi ravuille pirteän säväyksen.
Pääruoaksi nautimme kummeliturskaa (merluza) simpukkakastikkeessa. Valkoinen kala ja kastike, jossa on reilusti voita ja valkosipulia on pettämätön yhdistelmä. Mukana tulleet pikkusimpukat (coquinas) maistuivat myös.
Jälkkäriksi nautimme talon itse tehtyä juustokakkua, joka kruunasi hyvän aterian.
Marineros on siirtynyt talviaikaan ja se tarkoittaa sitä, että ravintola aukeaa arkisin klo 12 menee kiinni jo klo 19 (su 17). Lähinnä kyse on lounasravintolasta, mutta meidän suomalaisten aikatauluun päivällinenkin mahtuu noihin aikoihin.
Antti Pekkarinen