Kakkajuttu

 

Osa ihmisistä ei, häveliäisyyssyistä, voi lausua sanaa uloste tai kakka – korkeintaan kirosanana kaikuu synonyymi kehostamme poistuvalle jätteelle. Nyt kuitenkin aion puhua ihan siitä itsestään, joten kenties haluat kääntää sivua.

Useampaan kertaan elämäni aikana olen ihmetellyt, miksi koulussa ei opeteta esim. kunnollisen ravinnon ja kuona-aineiden poistumisen merkitystä. Jatkuvasti kuulen ihmisten valittavan mm. vatsan toimimattomuutta tai ostavan ulostuslääkkeitä. Kouluikäiset lapseni joutuivat aikanaan äidille raportoimaan, jos kakka ei tullut joka päivä. Meiltä helposti unohtuu, että on luonnollista ulostaa yhtä monta kertaa kuin syömme, vaikkakaan useimmille asia ei onnistu edes kertapäivään -tahdilla.

Hämmästyttävää on mielestäni se, että vatsan toimimattomuus ei saa meitä pysähtymään ja miettimään, mikä on pielessä. Vastaukseksi kun riittää yksi sana: ravitsemus. Jos soopaa työnnät suuhusi vuositolkulla, mitä voit odottaa? Ennemmin tai myöhemmin osanasi on erilaisia sairauksia, jotka ilmentyvät esim. närästyksenä, ilmavaivoina, ummetuksena, ripulina, iho-oireina, kasvaimina ym. vaivoina, joiden ainoa syy on päivittäisessä päätöksessä suuhun laitettavasta ruoasta ja juomasta.

- Mainos -

Motivaation kannalta positiivista on se, että hyväkuntoisilla ja normaalipainoisilla on elämän terveyslotossa parempia selviämismahdollisuuksia kuin niillä, jotka elintavoiltaan ovat aina eläneet holtittomasti. Minulle-kaikki-heti tarkoittaa monta kertaa emotionaalisten ongelmien kuittaamista roskaruoalla, josta kauniisti, ja täysin syyttä, puhutaan lohturuokana. Lohtu on nimittäin kaukana, kun kakka on housussa, tavalla tai toisella.

Pätkäpaasto on loistava esimerkki siitä, kuinka helposti omia, elimistöä rasittavia, elämäntapoja voi korjata ja samalla helliä suolistoa ja aloittaa parantumisen tie. Jos omat tietosi eivät riitä terveellisten elämäntapojen omaksumiseen, käänny ammattitaitoisten ravintoterapeuttien ja terveysvalmentajien puoleen. Se saattaa olla loppuelämäsi onnellisuuden kannalta, paitsi ensimmäinen, mutta myös tärkein askel.

Suvi Kauranen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...