Blogi

Junamatkailun autuutta

Junalla matkustaminen on minusta aina mukavaa. Kuten vaikka tänä talvena matkustus lumisessa Suomessa kohti Pohjanmaata. Lumen kuorruttamaa ylvästä metsää vilahteli ohi kilometri toisensa jälkeen, ja pakko oli myöntää, että oli kaunista.

Hienoja ovat olleet myös junamatkat Norjan tunturiylängöillä tai nuorena Keski-Euroopassa. Mieleenpainuvin nuoruuden matkoista oli viikon kestänyt köröttely Helsingistä Pekingiin ja sieltä sitten takaisin. Ohi kiitävissä maisemissa riitti katsottavaa, ravintolavaunussa käynti oli päivän kohokohta ja iltaisin kiskojen kolke vaivutti rauhalliseen uneen.

Täällä Aurinkorannikolla Fuengirolan ja Málagan väliä liikennöivä paikallisjuna on mainio palvelu. Se helpottaa arkista liikkumista ja tarjoaa mahdollisuuksia lähiseutujen tutkimiseen. Toivottavasti suunnitelmat radan jatkamisesta Marbellaan ja Esteponaan toteutuvat pian.

Rondaankin pääsee junalla. Kaikki ylistävät Rondan kauneutta, mutta yhtä hyvin voi ylistää matkaa sinne. Yksistään päämäärä ei ole tärkeä, vaan myös matka. Myös Córdobaan hurauttaa Málagasta tunnissa ja Sevillaan kahdessa.

Nyt kun lentämistä pitäisi vähentää, junaa voi miettiä mahdollisena vaihtoehtona. Monenlaisia vinkkejä on taas tarjolla Helsingissä nyt toista kertaa järjestettävillä Maata pitkin -matkamessuillakin.

Ehkäpä minäkin taas joku päivä heittäydyn seikkailuun ja matkustan Helsingistä Málagaan junalla. Matkan varrella voi jäädä päiväksi tai pariksi katsastamaan tarjolla olevia kiinnostavia kohteita. Kiirettähän minulla ei ole.

Marja-Leena Karjula

Asiasanat

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kännissä rattiin

Tällä viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat rattijuopumukseen muihin eurooppalaisiin...
Marjatta Jabe

Muistoja menneestä

Stadilaiset viettivät 10-vuotisjuhliaan. Avajaisissa muistelin omaa nuoruuttani. Vapun jälkeisenä päivänä 1945...

Viikon kysymys

Kumpi kiinnostaa enemmän?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203