Junalla pääsee, pitäisi päästä pidemmällekin

Marbella ja Estepona ovat oikeutetusti ärähtäneet junayhteyden puuttumisesta. Asia on ollut valtion, osavaltion ja provinssin suunnitelmissa ties kuinka pitkään, mutta mitään lopullista siitä ei ole saatu päätettyä. Tarkoitus olisi jatkaa Málagasta lähtevää junarataa Fuengirolasta länteen Marbellan kautta Esteponaan saakka.

Rata helpottaisi alueen elämää monella tapaa. A-7 rantatie on edelleen erittäin onnettomuusaltis, vaikka raskasta liikennettä onkin pyritty siirtämään maksulliselle AP-7 tielle ja nopeusrajoitusta laskettu. Mutkainen ja kapea tie ruuhkautuu jatkuvasti, onnettomuuksia sattuu lähes päivittäin.

Yhtenä ratkaisuna turvallisuuden lisäämiseksi on ehdotettu maksullisen tien muuttamista ilmaiseksi. Se on ihan mahdollinen ja jossain määrin toimiva ratkaisu, taloudelliset asiatkin varmasti ovat mahdollisia ratkaista.

- Mainos -

Sellainenkin ajatus on esitetty, että A-7 muutettaisiin kaksikaistaiseksi ja nykyisen tien toinen puoli varattaisiin raideliikenteelle. Saattaa aluksi kuulostaa aika radikaalilta, mutta asiaa enemmän miettimällä siinä voisi olla paljon hyviä puolia.

Espanjassakin pyritään sekä ilmasto- että ahtaussyistä lisäämään joukkoliikenteen käyttöä jatkuvasti. Mikäli A-7 olisi kaksikaistainen, moni jättäisi autonsa kotiin tai lähimmän juna-aseman parkkialueelle. Liikenne muuttuisi sujuvammaksi ja ympäristökin kiittäisi.

Moinen uudistus vaatisi myös kaupunkien sisäisen joukkoliikenteen kehittämistä nykyistä toimivammaksi. Juna-asemalta on päästävä eteenpäin muihin kaupunginosiin, muuten oma auto pysyy houkuttelevampana vaihtoehtona ruuhkista huolimatta.

Turvallisuus- ja ilmastoasioiden lisäksi jatkettu junarata toisi mukavuutta ihmisten elämään. Omatoimiset päiväretket esimerkiksi Fuengirolasta Marbellaan helpottuisivat merkittävästi. Rata piristäisi varmasti myös liike-elämää.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...