Juhlaa ja työniloa

Nyt on kahden vuoden tauon jälkeen hyvä juhlia. Málagassa tulevat pääsiäiskulkueet täyttämään kadut, ei ole ainoastaan työlästä osallistua aktiivisesti kulkueisiin, myös yleisölle se käy raskaaksi, siis lehdillä on omat julkaisunsa parhaisiin baareihin reittien varrella. Onhan suu saatava kosteaksi pääsiäisviikon kunniaksi.

Kaksi viikkoa pääsiäisen jälkeen alkavat Sevillan juhlat, La Feria de Abril tai la Feria de Sevilla, joka tänä vuonna onkin toukokuussa, johtuen myöhäisestä pääsiäisestä. Feriaa juhlitaan 1. – 7. toukokuuta. Ovat kaiketi kuuluisimpia ferioita Espanjassa. Nyt siellä on ollut hieman aallokkoista, yrittäjät, jotka omistavat juhlakojuja, ovat valittaneet, että uusi työlainsäädänto, joka astui voimaan 1. huhtikuuta, on vaikeuttanut työtilannetta. Mutta uusi laki ei kajonnut työaikoihin, niistähän sovittiin jo 80-luvulla.

Juhliin on esimerkiksi töitä tarjolla ammattileipurille, jolta vaaditaan hygieniapassi. Työaika koko juhlien ajan, päivittäin klo 15.30 – klo 3.00, sen jälkeen siivous. Helposti tuossa tupsahtaa 12 tuntia. Palkaksi on luvattu 450 € koko viikosta. Työnantajien mielestä on vaikea löytää ammattitaitoista työvoimaa. Mistäkän mahtaa johtua? Viime feriat tuottivat lähes 900 miljoonaa euroa. Rahaa siis on, missä tökkii?

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Kimmo Sahlman
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...