Lukuaika: Juaniton muistoa vaalitaan Fuengirolassa

Juaniton muistoa vaalitaan Fuengirolassa

Yksi Fuengirolan kautta aikojen kuuluisimmista urheilijoista, jalkapalloilija Juan Gómez ”Juanito” kuoli auto-onnettomuudessa 2.4. 1992 vain 37-vuotiaana. Vuosipäivän lähestyessä järjestetään jälleen useita tapahtumia legendan muistamiseksi.

Perjantaina 29.3. pelataan miehen nimeä kantavan Juanito Cupin finaalipelit Elolan kentällä. Lauantaina 30.3. on vuorossa kolmen joukkueen veteraaniturnaus. Sunnuntaina 31.3. kohtaavat Marbellan ja Fuengirolan joukkueet omassa veteraaniottelussaan.

Juan Gómezin kuolinpäivänä 2.4. vuorossa on perinteinen seppeleenlasku San Cayetanon hautausmaalla.

Hyökkääjänä pelannut Gómez nousi kuuluisuuteen Real Madridissa, jossa hän pelasi yhteensä 284 ottelua ja iski 85 maalia. Espanjan maajoukkueessa ”Juanito” pelasi kaksissa MM-kisoissa ja yksissä EM-kisoissa. Kaikkiaan maaotteluita kertyi 34. Espanjan paidassa hän viimeisteli kahdeksan maalia, joista viimeisen vuoden -82 MM-kotikisoissa Jugoslavian verkkoon.

Taitojensa ohella Gómez oli kuuluisa hurjasta taistelijan luonteestaan ja periksiantamattomuudestaan. Hurja luonne oli Gómezille myös taakka. Hän joutui useampiin pelikieltoihin muun muassa syljettyään vastustajaa, lyötyään tuomaria ja pahimmillaan poljettuaan jalalla maassa maanneen Lothar Matthäusin päätä. Toisaalta hänen taistelutahtonsa raivasi hänelle tien myös kannattajien sydämiin. Edelleen hänen kunniakseen lauletaan Santiago Bernabeun stadionilla ”Illa illa illa, Juanito Maravilla”.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...