Lukuaika: Joulun juhlat tuovat palan Suomea Espanjaan

Joulun juhlat tuovat palan Suomea Espanjaan

Joulukuun juhlien myötä koulumme laskeutuu hiljalleen joululoman viettoon. Olemme juhlineet joulukuun alkamista, Suomen itsenäisyyspäivää, Lucian päivää, pikkujouluja ja tulevan joulujuhlan myötä myös itse keskitalven juhlaa. Koulumme on näkynyt myös useissa muissa juhlissa.

Suomen suurlähetystön itsenäisyysjuhlaan Madridiin oli kutsuttu satoja ihmisiä, sekä espanjalaisia että suomalaisia. Koulumme viulistit soittivat Sibeliuksen Andante Festivon ja juhlassa esitettiin oppilaiden taiteilemia kuvia sekä heidän sanoittamiaan ajatuksia Suomesta. Niissä korostuivat kaipuu, ikävä, ihailu ja hyvin arkisetkin asiat. Täällä kaukana kotimaasta osaamme arvostaa suomalaista luontoa, rauhaa, vapautta, vuodenaikoja ja saunaa. Moni tuntee erityisesti joulun alla, että koti on Suomessa ja rakkaat ihmiset kaukana. Kaukaa näkee selvemmin, sanotaan.

Toinen koskettava juhlahetki koettiin itsenäisyyspäiväjuhlassa Palacio de la Pazissa. Juhlan teemana oli nuori Suomi. Useassa esityksessä oli mukana oppilaitamme ja opiskelijoitamme. Lukiolaisemme toimivat ylväästi juhlan airueina. Kun saavuin juhlaan, näin yhden heistä työntävän pyörätuolissa istuvaa, jo iäkästä miestä. Tämä vertauskuvallinen näky sai minut pysähtymään ja liikuttumaan. Sukupolvien kohtaaminen, vastuunottaminen, nuoruus ja vanhuus, auttamisen ilo, yhteinen juhla ja kotimaa. Olin ylpeä koulustamme, olin ylpeä Suomesta, olin ylpeä nuoristamme.

- Mainos -

Juhlien tarkoitus on irrottaa arjesta, luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia kulttuuriperintöämme. Suomalaisten juhlien merkitys korostuu joulunaikaan etenkin niille perheille, jotka viettävät joulunajan Espanjassa. Joulun perinteet ovat syvällä suomalaisessa kulttuurissa. Niistä kiinni pitäminen tuo palan kotimaata Espanjaan ja lämpimän joulumielen.

Juhlallista joulua kaikille!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saara Ikonen
Kirjoittaja on Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...