Joulukuussa tapahtuu

Aurinkorannikon suomalaisen koulun syyslukukausi on tullut lähes päätökseen. Perjantaina koulun väki viettää yhteistä joulujuhlaa, jota kovaa vauhtia valmistellaan. Enää muutama koulupäivä ja sen jälkeen koittaa kaikille ansaittu joululoma.

Joulukuussa on koululla käynyt tärkeitä vierailijoita. Suurlähettiläs tutustui koulun tiloihin ja toimintaan sekä vieraili luokissa kertomassa omasta työstään. He tekevät tärkeää työtä sekä ulkomailla asuvien suomalaisten eteen että ylläpitävät Suomi-kuvaa kansainvälisesti. Nämä asiat myös yhdistävät meitä työssämme.

Presidenttiehdokas Pekka Haaviston vierailu taasen aiheutti melkoisen vaalihuuman. Seurasin ylpeänä sitä, miten opiskelijat olivat valmistautuneet ottamaan presidentinvaaliehdokkaan vastaan. He olivat valmistelleet hienon presidenttitentin. Kysymyksissä heijastuivat huolet ja toiveet, joihin nuoret halusivat vastauksia. Millaisella arvopohjalla presidentti Suomea johtaa? Miten hän suhtautuu vähemmistöihin? Ja sitten oli sellaisia kysymyksiä, joita en olisi toivonut heidän joutuvan miettimään. Mitä tapahtuu, jos Suomeen syttyy sota? Mitä jos puolustusliittoonkaan ei voida luottaa? Haavisto lähestulkoon myöhästyi seuraavalta tapaamiseltaan, kun kaikki halusivat jäädä keskustelemaan hänen kanssaan ja ottamaan kuvia. Se, että poliitikot tapaavat henkilökohtaisesti nuoria, on parasta demokratiakasvatusta. Se sitouttaa nuorta sukupolvea osalliseksi demokraattiseen päätöksentekoon.

Jään kevääksi toimivapaalle. Siivotessani työhuonettani kävin läpi viimeisen kolmen vuoden aikaisia tapahtumia. Tulin kouluun yhdessä apulaisrehtorin kanssa keskelle korona-aikaa. Tavoitteemme oli pitää koulu auki, oppilaat lähiopetuksessa sekä pitää korona loitolla -tässä onnistuen. Ensimmäinen vuoteni täällä päättyi upeisiin 30-vuotisjuhliin. Sitä seuraavan kahden vuoden ajan olen pyrkinyt viemään koulua eteenpäin yhdessä upean työyhteisön sekä opetuksenjärjestäjän kanssa parhaimmalla mahdollisella osaamisellamme sekä sitoumuksella. Kiitän kaikkien meidän puolesta niitä aurinkorannikkolaisia, jotka ovat tukeneet meitä tärkeässä työssämme. Koulu on ainoa laatuaan, vaalikaamme sen olemassaoloa!

- Mainos -

Nyt on kuitenkin aika toivottaa hyvää joulua sekä rauhallista uutta vuotta!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saara Ikonen
Kirjoittaja on Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...