Lukuaika: Jari Sillanpää valloitti Sohailin linnan

Jari Sillanpää valloitti Sohailin linnan

– Ette uskokaan, kuinka paljon olen odottanut tätä hetkeä, iloitsi Jari Sillanpää ensimmäisen kappaleen jälkeen Sohailin linnan raunioilla pidetyssä loppuunmyydyssä konsertissa Fuengirolassa Espanjan Aurinkorannikolla.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
1 min lukuaika

Jari Sillanpää nousi lavalle pitkän keikkatauon jälkeen puoli yhdeksän aikaan lauantai-iltana.  Ympäristönä oli yli tuhat vuotta vanha Sohailin linna Fuengirolassa. Sohail on varmasti yksi upeimmista keikkapaikoista maailmassa.

Lavalle asteli silmin nähden hyvän tuulinen ja hyvinvoiva Jari Sillanpää. Pienen intiimin orkesterin intron jälkeen lähti käyntiin ensimmäinen kappale, joka oli Espanjaan ja Andalusiaan sijoittuva Malguena salerosa. Yleisö otti Sillanpään kunnianosoituksen Espanjalle hienosti vastaan.

Tuttua flirttiä

Heti ensimmäisen kappaleen jälkeen Sillanpää aloitti tutun flirtin yleisön kanssa. Hän kertoi odottaneensa tätä konserttia erityisen paljon.

Sillanpää toivotti yleisön tervetulleeksi neljällä kielellä. Hän aloitti espanjalla, jatkoi suomeksi ja huomioi myös paikalla olevat ruotsinkieliset.  Norjaksikin tuli tervehdys, kun joku sitä yleisöstä pyysi.

Jari Sillanpää hurmasi Sohailin linnan taianomaisessa tunnelmassa Fuengirolan yössä.

- Mainos -

Liki 800 katsojaa

Espanjankielisen kappaleen jälkeen siirryttiin suomeen. Ihmisiä suviyössä ja Nuoruus on seikkailu sulattivat loputkin sydämet Andalusian pimenevässä illassa.

Lipunmyynti konserttiin kiihtyi loppua kohden. Paikalle mestarin paluuta saapui todistamaan lähes 800 musiikin ystävää. Konsertti on käytännössä loppuunmyyty.

– Täytyy olla erittäin tyytyväinen tähän väkimäärään. Aurinkorannikolta on lähtenyt jo runsaasti suomalaisia kesän viettoon Suomeen, joten hieman jännitti saadaanko väkeä hyvin liikkeelle. Näyttää siltä, että Jaria on kaivattu lavalle, kertoo konsertin promoottori Pauliina Manso.

Antti Pekkarinen

Jaa tämä artikkeli