Itsenäisyys

Näin maamme itsenäisyyspäivän tienoilla tulee väkisin mieleen, miten itsenäisiä me todella olemme? Onko itsenäisyys jo vanhanaikaista, kun kaikki ovat kumminkin riippuvaisia toisista ja toimeentulo on erittäin hankalaa ilman niitä suhteita?

VALTION itsenäisyyden pitää kasassa tietynlainen jännite muiden maiden kesken, niin kauppapolitiikassa kuin maanpuolustuksessa. Ei pärjätä enää yksin, tai muuten ollaan pohjoiskoreoita.

Valtion itsenäisyys tarkoittaa kykyä hallita omia asioitaan ilman ulkopuolista ohjausta tai määräystä. Se liittyy valtion suvereniteettiin, joka kuvastaa sen itsenäistä olemassaoloa.

IHMISEN itsensä itsenäisyys on kyky tehdä omia päätöksiä, hallita omaa elämäänsä ja olla riippumaton ulkopuolisista vaikutteista. Se sisältää myös vastuun omista valinnoista ja toimista. Käsi pystyyn jos joku täyttää nämä vaatimukset!

- Mainos -

Aika erakko täytyy olla valtion tai ihmisen jos näin itsenäinen todella on. Siinä valtiossa kulutusjuhlia ei pidetä eikä pirtissä sikiä jälkikasvua.

USKONNON itsenäisyys viittaa yleensä siihen että uskonnollisilla yhteisöllä ja yksilöillä on vapaus harjoittaa uskontoaan ilman ulkopuolista pakkoa, tai häiriöitä.

RAKKAUDEN itsenäisyys on kykyä rakastaa ja olla rakastettu omista lähtökohdistaan käsin, ilman liiallista riippuvuutta tai kontrollia. Se tarkoittaa terveitä ja tasapainoisia ihmissuhteita, joissa kumpikin osapuoli säilyttää oman identiteettinsä, vapautensa ja itsenäisyytensä… Voihan sitä yrittää, sanoisinko.

Tunnetko vielä olevasi itse itsenäinen?

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...