Ilona liikuttaa tuhansia ihmisiä

Fitnesstähti Ilona Siekkinen viettää osan vuodesta Espanjan auringon alla.

Janne Leipijarvi
Janne Leipijarvi
5 min lukuaika
Ilona Siekkinen nauttii elämästä Espanjan Aurinkorannikolla.

Bikini fitnessin SM-kultaa omassa sarjassaan viime syksynä voittanut Ilona Siekkinen, 22, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa elämässään paljon itselleen tärkeitä asioita.

Viime vuosien aikana hän on luonut menestyksekkään uran treenaamiseen ja ruokavalioihin keskittyvien nettivalmennusten parissa.

Ilona oli vain 17-vuotias kilpaillessaan bikini fitnessissä ensimmäisen kerran. Syksyllä hän ilmoitti lopettavansa kilpauransa voitettuaan SM-kultaa.

– Haluan nyt keskittyä kehittämään omaa yritystäni ja Training with Ilona -brändiä.

- Mainos -

Espanja kutsuu

Iloinen, reipas ja määrätietoinen Ilona Siekkinen on tuttu näky Fuengirolan ja Marbellan kuntosaleilla, sillä hän on menettänyt sydämensä aurinkoiselle Espanjalle.

– Vuonna 2015 kävin Fuengirolassa ensimmäisen kerran kunnolla ja heti samana vuonna tulin tänne kampaamoon työharjoitteluun, kun opiskelin parturi-kampaajaksi.

Ilonan poikaystävä Vili oli jo aiemmin ollut Espanjassa työssäoppimassa, joten päätös oli helppo.

Nykyään Ilona viettää Espanjassa joka vuosi monta viikkoa Vilin ja hänen äitinsä Minnan kanssa.

– Minna on minulle läheinen tuki ja ystävä, joka aikanaan innosti minut mukaan kuntosalille. Hänen kanssaan treenaamme ja teemme töitä yhdessä. Hän on myös opettanut paljon yrittäjyydestä.

Fuengirola ja Marbella ovat Ilonalle rakkaimmat paikat Espanjassa. Hän on verkostoitunut hyvin ja löytänyt omat vakiopaikkansa kuntosaleista kampaamoihin ja hierojiin.

– Täällä on helppo elää samanlaista arkea kuin Suomessakin. Treenaaminen on mukavaa, kun on lämmin ja saa hyvän rusketuksen. Paseolla on hyvä vetää aerobiset treenit.

Tällä erää Ilona viettää Espanjassa viiden viikon jakson, mutta tulevaisuuden haaveissa siintää pidempikin oleskelu. Ilona on nimittäin ostamassa itselleen kakkosasuntoa La Cala de Mijasista.

- Mainos -

– Vuoden päästä voisin jo viettää koko talven täällä, ottaa koirat mukaan ja opiskella espanjaa.

Aikaa tavoitteille

Ilona Siekkinen aloitti valmentajan uransa vuonna 2015 yksilövalmennuksilla ja -ohjauksilla.

Syksyllä 2016 hän piti ensimmäisen verkkovalmennuksensa. Pian hän jätti yksilövalmennukset kokonaan pois, sillä verkkovalmennukset alkoivat viedä kaiken ajan.

– Tällä hetkellä minulla on 17 aktiivista verkkovalmennusta ja hyvä työtiimi. Teen yhteistyötä FitClub Finlandin kanssa. Myös oma lisäravinnesarjani kasvaa hurjaa vauhtia.

Ilona myöntää tehneensä matkan varrella myös paljon virheitä, mutta hän on ottanut niistä opiksi.

– Minua ei ole koskaan haitannut se, että epäonnistun matkalla kohti tavoitteitani. Epäonnistumiset kuuluvat asiaan, ja virheetkin vievät eteenpäin. Niiden ei saa antaa kaataa matkaa.

Kun Ilona unelmoi jostakin, oli kyseessä sitten unelmavartalo, ura tai asunto, hän sitoutuu aina täydellisesti tavoitteisiinsa. Hänen mukaansa kaikessa on kyse sitoutumisesta.

– Täytyy ymmärtää se, etteivät tavoitteet toteudu viikossa tai parissa. Niiden toteutumisessa on kyse pienistä asioista ja rutiineista sekä siitä, miten vahvasti on valmis tekemään töitä unelmiensa eteen. Myös matkasta voi nauttia, vaikkei tavoitteita saavuta aina kivutta.

- Mainos -

Taiteellista kasvua

Ilona on oivaltanut jo nuorena, että kaikki on elämässä mahdollista, kunhan tekee lujasti töitä.

– Olen oppinut elämässä sen, että vaikeudet ja heikkoudet voi kääntää voimavaraksi. Esimerkiksi treenaamisessa keskivartaloni on ollut heikkouteni, mutta viime syksyn kisoissa se oli vahvuuteni. Joka ikinen päivä on mahdollisuus tehdä asioita omien unelmien eteen, tähdentää Ilona.

Hänelläkin on välillä huonoja päiviä, mutta silloin hän suhteuttaa oman olonsa aina isompaan mittakaavaan. Jos hän esimerkiksi sairastuu, hän ei anna sen lannistaa. Sen sijaan hän tuntee kiitollisuutta siitä, ettei ole pysyvästi sairas.

– Tärkeää on myös se, ettei valita asioista ja katkeroidu. Pitää antaa anteeksi muille ihmisille. Koko elämä on taiteellista kasvua. Kaikki on oikeastaan taidetta, kuvailee Ilona kauniisti.

Menestystä monella elämänalueella niittäneen Ilonan omakaan elämänpolku ei ole ollut ruusuisin. Aloittaessaan yrityksensä hänellä ei ollut pennin latia, vaan hän on ansainnut kaiken kovalla työllä.

– Onneksi minulla on kuitenkin Minna ja Vili, johon tutustuin jo kuudennella luokalla. Yläasteella aloimme seurustella. Taukojakin meillä on ollut, mutta kulmat ovat hioutuneet matkan varrella.

Viiden vuoden päästä Ilona näkee itsensä Vilin kanssa Espanjan auringon alla.

– Liikutan edelleen tuhansia ihmisiä verkkovalmennusteni avulla ja vietän aktiivista elämää. Ehkä silloin voisi olla jo lapsikin kuvioissa mukana, haaveilee Ilona.

KUKA?

  • Ilona Siekkinen (22)
  • Voitti syksyllä bikini fitnessin SM-kultaa alle 169-senttisten sarjassa
  • Asuu Oulussa poikaystävänsä ja kahden mopsin kanssa
  • Harrastaa fitnessurheilua ja laulamista

Sonja Riihikangas

Jaa tämä artikkeli