Hyvän ilman kampaamo

Vihreän kampaamon palvelut sopivat asiakkaille, jotka haluavat vähentää kemikaalikuormaa ympäristösyistä tai allergisten reaktioiden takia.

Hyvän ilman parturi-kampaamo eroaa tavallisesta kampaamosta jo heti ovella, sillä jotain puuttuu. Ilmassa ei leiju kampaamolle tyypillistä hiustuotteiden tuoksua. Los Bolichesissa sijaitseva Studio Primero on hyvän ilman vihreä kampaamo, jossa ei käytetä ylimääräisiä hajusteita eikä lisäaineita.
– Tarjoamme asiakkaillemme niin sanotun vihreän kampaamon palveluja ja tuotteita. Käytössämme ovat vähän allergisoivat hiusvärit ja hiustenhoitotuotteet, kertoo Studio Primeroa pian kahdeksan vuotta pyörittänyt parturi-kampaaja ja kosmetologi Seija Montsia.
Hänen lisäkseen liikkeessä tekevät töitä parturi-kampaaja Sami Lindberg ja kosmetologi Tiina Haka-Ylitalo. Molemmat ovat olleet talossa viime syksystä lähtien.

Luomua ja kasvivärejä

Sami Lindbergin mukaan vihreässä kampaamossa asioivat ihmiset, jotka haluavat esimerkiksi allergioiden takia tai ympäristösyistä vähentää kemikaalikuormaa.
– Käytämme muun muassa Zenz-luomusarjaa, joka tulee Tanskasta. Tuotteet ovat luonnollisia, ekologisia ja hajusteettomia. Myös kasvivärit ovat PPD-vapaita, kertoo Lindberg.
Elumen on toinen tapa värjätä hiuksia ilman turhia kemikaaleja. Elumenin värihiukkaset menevät fysikaalisesti sähkövarauksen avulla hiuksen sisään ilman vetyperoksidia, ammoniakkia ja PPD:tä.
Tavallisissa kampaamoissa ja kaupan hiusväreissä käytetään yleensä hapetettavia hiusvärejä, joissa on paljon erilaisia kemikaaleja. Yleisimmin hiusväriallergiaa aiheuttavat fenyleenidiamiinit, kuten p-fenyleenidiamiini (PPD) ja sen johdannaiset. Monet ovat herkistyneet näille aineille. Ihon kautta verenkiertoon imeytyvä PPD voi aiheuttaa muun muassa kutinaa ja turvotusta päänahassa.
Hyvän ilman kampaamossa työntekijöiden on helppo hengittää. Seija Montsia ja Sami Lindberg ovat itsekin aiemmin allergisoituneet perinteisille kampaamotuotteille, joten asia on tärkeä.
Zenz-luomusarjan lisäksi Studio Primerossa käytetään Sim Sensitive-sarjaa, jossa on 15 kemikaalia vähemmän kuin perinteisissä hiustenhoitotuotteissa.
Laadukkaat, hajusteettomat tuotteet takaavat asiakkaille puhtaan ja raikkaan kampaamoympäristön, jossa herkistävien ainesosien kuormittavuus on erittäin vähäistä tai jopa olematonta.
– Otamme asiakkaan aina yksilönä huomioon ja panostamme suunnitteluun. Satsaamme hyvään käsityöhön ja otamme huomioon hiusten luonnolliset kasvusuunnat. Haluamme tarjota asiakkaalle kokonaisuutena miellyttävän kampaamokäynnin, kuvailee Lindberg.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

- Mainos -
Hedelmähappohoito on suosittu kasvohoito.

Karvat pois sokerilla

Studio Primero tarjoaa myös erilaisia kauneudenhoitopalveluja, kuten kasvo- ja jalkahoitoja, kulmien ja ripsien värjäyksiä, ripsien pidennyksiä, meikkauksia, geelilakkauksia ja paljon muuta.
– Ihokarvojen poisto sokerointimenetelmällä on suosittua, sillä se on erittäin ihoystävällinen ja luonnollinen toimenpide. Sokeroinnissa karvat poistetaan kasvun suuntaan karvatuppea myöten. Sokeroinnin jälkeen karvat pysyvät poissa kolmesta kahdeksaan viikkoa. Säännöllisellä sokeroinnilla karvatuppi alkaa lopulta surkastua, jolloin karvojen kasvu hidastuu. Sokerointi on hajusteeton ja säilöntäaineeton toimenpide, kertoo Tiina Haka-Ylitalo.
Sokerointi myös kuorii kevyesti ihoa, joten sokeroinnin jälkeen iho on mukavan pehmeä.

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...