Uutiset

Hyväksikäyttötuomiosta poliittinen myrsky ja sosiaalinen myrsky

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tuomarit pitivät viiden miehen tekemää raiskausta hyväksikäyttönä. (Kuva: Pixabay)

Navarron oikeusistuimen päätös tuomita viisi miestä – tunnetaan nimellä La Manada - nuoren naisen hyväksikäytöstä on nostanut Espanjassa niin poliittisen kuin sosiaalisen myrskyn.

Navarron oikeusistuimen päätös tuomita viisi miestä – tunnetaan nimellä La Manada – nuoren naisen hyväksikäytöstä on nostanut Espanjassa niin poliittisen kuin sosiaalisen myrskyn.

Miehen saivat vuonna 2016 tapahtuneesta joukkoraiskauksesta yhdeksän vuoden tuomion, mutta tuomarit tulkitsivat sen  hyväksikäytöksi. Yksi tuomareista olisi vapauttanut miehet kokonaan. Sen takia heidän on mahdollista päästä ennen aikaiseen vapauteen.

Tuomion jälkeen Espanjassa on järjestetty useita mielenosoituksia, jossa vaaditaan korjausta vuonna 1995 tehtyyn rikoslakiin. ”Se ei ole hyväksikäyttöä, vaan väkivaltaa”, mielenosoittajat vaativat. Myös 1.800 psykologia ja psykiatria on allekirjoittanut adressin, jossa muistetaan, miten vaikea uhrin on palata normaaliin elämään.

Neljää tuomittua edustanut asianajaja Agustín Martínez Becerra on jo ilmoittanut hakevansa miehille pääsyä ehdonalaiseen, koska he ovat istuneet tuomiosta kaksi vuotta. Martínez Berecca on ilmoittanut, että ellei oikeus suostu ehdonalaiseen, niin hän valittaa tuomiosta perustuslakioikeusistuimeen ihmisoikeusrikkomuksena.

Espanjan poliisi etsii parhaillaan myös henkilöä, joka on levittänyt La Manada -jengin uhrin henkilökohtaisia tietoja kuten henkilötunnusta, valokuvia ja nettiyhteyksiä.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa