tiistai, helmi 27, 2024

Hurja helleaalto tulee, Cartamaan jopa 47 astetta

 

Málagan provinssia koettelee raju helleaalto. Guadalcorcen laaksoon Cartaman seudulle on ennustettu maanantaiksi jopa 47:n asteen lämpöä. Kaikkialla alueen sisämaakunnissa lämpö nousee lähipäivinä yli 40:n asteen.

Rannikon kaupungit selviävät tuttuun tapaan maltillisemmilla lukemilla, niissäkin lämpö noussee yli 35:n asteen. Myös yöt ovat trooppisen lämpimiä, alle 25:n asteen tuskin päästään missään lähiseuduilla.

Maanantain hellepiikin aiheuttaa pelätty terral -ilmiö. Se syntyy, kun päivän aikana merivesi varastoi runsaasti lämpöä ja se siirtyy maan puolelle yöaikaan. Mereltä tuleva kuuma ilma valtaa alaa nopeammin viilenevältä maailmalta. Siksi maanantain ja tiistain välisenä yönä lämpötila saattaa pysyä lähellä 30:tä astetta koko yön.

- Mainos -

Tiistaina pahin helle näyttäisi helpottavan. Kuuma on sittenkin, mutta varsinkin yölämpötilat laskevat merkittävästi.

Nyt saapuvat helteet ovat niin kuumia, että ikääntyneiden ja muiden riskiryhmäläisten kannattaa välttää liikaa oleskelua ulkotiloissa. Mikäli on mahdollista oleskella veden lähettyvillä niin, että välillä voi käydä viilentymässä, sitä mahdollisuutta kannattaa nyt hyödyntää. Se on paitsi terveellistä, myös mukavaa. Harvinainen yhdistelmä siis.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...