Uutiset

Hurja helleaalto tulee, Cartamaan jopa 47 astetta

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tulevan helleaallon aikana kannattaa hakeutua veden äärelle.

Aurinkorannikolla oleskelevat ovat varmasti huomanneet, että lämpötila on viikonloppua kohden ollut nousujohteinen. Nousu jatkuu, kuumin päivä on oletettavasti maanantai.

 

Málagan provinssia koettelee raju helleaalto. Guadalcorcen laaksoon Cartaman seudulle on ennustettu maanantaiksi jopa 47:n asteen lämpöä. Kaikkialla alueen sisämaakunnissa lämpö nousee lähipäivinä yli 40:n asteen.

Rannikon kaupungit selviävät tuttuun tapaan maltillisemmilla lukemilla, niissäkin lämpö noussee yli 35:n asteen. Myös yöt ovat trooppisen lämpimiä, alle 25:n asteen tuskin päästään missään lähiseuduilla.

Maanantain hellepiikin aiheuttaa pelätty terral -ilmiö. Se syntyy, kun päivän aikana merivesi varastoi runsaasti lämpöä ja se siirtyy maan puolelle yöaikaan. Mereltä tuleva kuuma ilma valtaa alaa nopeammin viilenevältä maailmalta. Siksi maanantain ja tiistain välisenä yönä lämpötila saattaa pysyä lähellä 30:tä astetta koko yön.

Tiistaina pahin helle näyttäisi helpottavan. Kuuma on sittenkin, mutta varsinkin yölämpötilat laskevat merkittävästi.

Nyt saapuvat helteet ovat niin kuumia, että ikääntyneiden ja muiden riskiryhmäläisten kannattaa välttää liikaa oleskelua ulkotiloissa. Mikäli on mahdollista oleskella veden lähettyvillä niin, että välillä voi käydä viilentymässä, sitä mahdollisuutta kannattaa nyt hyödyntää. Se on paitsi terveellistä, myös mukavaa. Harvinainen yhdistelmä siis.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa