Hiki virtaa taas rullakiekkokaukalossa

Rullakiekon kausi 2019-20 on valmis alkamaan. Harjoitukset käynnistyivät 15.8. ja ensimmäinen turnaus pelataan syyskuussa.

Aurinkorannikon oma rullakiekkoylpeys Fuengirola Lions lähtee alkavaan kauteen jälleen kovilla odotuksilla. Tarkoitus on pelata viimevuotiseen tapaan Andalusian liigaa kolmella aikuisten ja kolmella juniorijoukkueella. Lisäksi kootaan yksi aikuisten joukkue kovatasoisempaan Liga Suriin.

Viime kaudella Fuengirolalaiset ottivat Andalusian liigassa kolmoisvoiton, ja ykköstila irtosi myös Liga Surissa. Tavoitteita tuskin tarvitsee laskea.

Koko maan liigaan?

Uutena projektina seuralla on päästä mukaan koko Espanjan käsittävään Liga Plataan. Sarjaan pääseminen on kuitenkin vielä epävarmaa.

– Aikaisempina vuosina Liga Platassa on pelannut 10 joukkuetta, joista kaksi viimeistä on joutunut karsintoihin mukaan haluavien joukkueiden kanssa, kertoo seuran puheenjohtaja Jari Nyman.

– Nyt noihin karsintoihin haluaa kuitenkin mukaan peräti 18 joukkuetta, joten kaikkiaan liigassa haluaisi pelata lähemmäs 30 joukkuetta. Niinpä sarjan laajentamista mietitään ihan tosissaan. Päätöksiä ei ole vielä tehty. Karsinnat joka tapauksessa pelataan syyskuussa.

Liga Plata on rullakiekon kolmanneksi korkein sarjataso Espanjassa.

– Korkein taso on Liga Elite ja seuraavana Liga Oro. Ne ovat ammattilaissarjoja, joissa pelaajille maksetaan pelaamisesta, joten niihin emme edes tavoittele mukaan, Nyman kertoo.

Pelaajia kaivataan

Fuengirola Lionsin harjoitus kausi alkaa tällä viikolla, ja mukaan toivotaan mahdollisimman paljon myös uusia pelaajia.

Jos Liga Plata -paikka toteutuu, niin seura pelaa kaikkiaan kahdeksalla joukkueella: Kolme joukkuetta Andalusian liigassa, yksi Liga Surissa, Yksi Liga Platassa ja vielä kolme juniorijoukkuetta omassa Andalusian liigassaan.

– Viime vuonna meillä oli lähes sata pelaajaa, tänä vuonna tarvitaan enemmän, Nyman laskeskelee.

Seniorijoukkueiden pelikausi käynnistyy syyskuun lopulla perinteisellä syysturnauksella, ja sarjat aloitetaan lokakuussa. Juniorien avausturnaus pelataan lokakuussa, ja sarjat käynnistyvät marraskuussa.

Jos haluaa mukaan pelaamaan, kannattaa mennä paikalle harjoituksiin. Torstaista 15.8. alkaen joukkueet harjoittelevat Santa Fen kentällä, Nuriasolin vieressä, tiistaisin ja torstaisin. Junnujen treenit ovat klo 17-20 ja aikuisten heti perään klo 20-22. Lisäksi pelaillaan höntsät sunnuntaisin klo 11.

Sarjaan tai sarjoihin osallistuvilla pelaajilla pitää olla pelaajalisenssi. Uusilta pelaajilta seuran vuosimaksu on 300 euroa. Summa sisältää mainitun lisenssin, pelipaidan, liigamaksut ja osallistumisen fuengirolassa järjestettäviin turnauksiin. Aikuisten pelimatkat kuljetaan kimppakyydeillä omaan laskuun, mutta junnuille järjestetään bussikuljetus.

Kiinnostuitko? Lisätietoja saat:

  • sähköpostitse osoitteesta [email protected]
  • Facebookista osoitteesta facebook.com/LionsHockeyFuengirola
  • Santa Fen kentällä treenien yhteydessä.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...