Hetkessä elävä showmies

Suomalaisessa karaokebaarissa kuuluu monille tuttu ääni, kun Jimmy Iljin, 38-vuotta, juontaa illan karaokea ja on itse lattialla esiintymässä. Vaikka hän onkin ollut Fuengirolassa vasta muutaman kuukauden ajan, on hänelle kertynyt jo paljon uusia tuttavuuksia.

Lähtö Fuengirolaan oli Jimmy Iljinille kirjaimellisesti ex tempore päätös. Muutama kuukausi sitten, eräänä perjantain ja lauantain välisenä yönä hän istui iltaa ystävänsä kanssa.

– Siinä totesin aivan yllättäen ystävälleni Miska Timoselle, että nyt lähdetään ulkomaille, hän kertoo. Sunnuntaina ystävykset olivatkin jo koneessa kohti Fuengirolaa. Hetken Fuengirolassa oltuaan Iljin päätti palata takaisin Suomeen hakeakseen loput tärkeät tavarat mukaan. Sen jälkeen hän palasi takaisin aurinkorannoille jäädäkseen asumaan.

Jimmy Iljin oli jo lähes kymmenen vuotta miettinyt ulkomaille muuttoa. Muutaman kerran lähtö oli ollut lähellä, mutta yksityiselämään oli aina tullut uusia muutoksia. Lopulta tämä lähtö osuikin sopivaan väliin, sillä hänen pidempään kestänyt työurakka rakennushommissa oli tullut valmiiksi ja samaan aikaan tiet olivat erkaantuneet silloisen puolison kanssa. Mitään esteitä ei pysyvälle lähdölle enää ollut. Tarkkaa syytä sille miksi kohteena oli juuri Fuengirola ei ollut, pääasiana oli vain päästä pois Suomen kylmyydestä ja pimeästä.

- Mainos -

Fuengirolaan saavuttuaan Jimmy Iljin saikin työpaikan jo ensimmäisenä iltana.

– Kun saavuin Fuengirolaan, kävelin oikeastaan suoraan samana iltana Bar Cosmokseen ja tiskillä kysyin löytyisikö täältä töitä, mitä sieltä sitten sainkin. Työn ohella verkostoiduin ja tutustuin nopeasti uusiin ihmisiin, hän toteaa.

Niin ikään lähes heti saapumisensa jälkeen hän tutustui sattumalta nykyiseen ystäväänsä Jyrki Ramstedtiin, jonka kanssa keskustelu ja yhteistyö alkoi heti luistamaan. Nyt Iljin työskentelee baarin lisäksi myös esimerkiksi Ramstedtin Hirsisauna Mijaksessa ja auttaa häntä risteilyiden järjestämisessä. Kaiken muun lisäksi hän tekee myös silloin tällöin keikkoja ystävänsä Timosen kanssa duona.

Nurmelta musiikkihommiin

Nuorena, kauan ennen musiikkiuraa Jimmy Iljin pelasi jalkapalloa HJK:ssa ja Suomen nuorten maajoukkueessa. Hänen arkensa kuluikin jalkapallokentillä Helsingissä ja hän oli omistautunut täysin lajille. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivatkin äkillisesti. Ura lajin parissa päättyi liikenneonnettomuuteen hänen jäädessä auton alle 17-vuotiaana.

– 18 kuukautta kuljin kokonaisuudessaan keppien kanssa. Onnettomuus oli myös suurin syy siihen, miksi siirryin musiikkihommien pariin. Nykyään harrastuksena pelaan padelia ja käyn salilla, Iljin kertoo.

Hänen uransa musiikin puolella alkoi aluksi rumpujen soitosta ja nyt musiikin parissa on mennyt jo parikymmentä vuotta.

– Paljon on tullut käytyä laulamassa karaokea. Olen myös osallistunut moniin karaokekisoihin Suomessa. Osallistuin esimerkiksi vuosina 2012 ja 2013 Idolsiin ja viimeisimpänä osallistuin vuonna 2019 karaoken MM- kilpailuihin ja pääsin Suomen finaaliin asti. En valitettavasti kuitenkaan päässyt paikalle, niin kisat loppuivat siihen, Iljin hymähtää.

- Mainos -

Fuengirolassa ollessaan hän osallistui myös ystävänsä seurana paikallisen ravintola Kukon Patakukko karaokekilpailuun. Kilpailusta hän vei selkeästi oman sarjansa voiton.

Suomessa Jimmy Iljinin musiikkiura piti sisällään muutakin kuin karaoken. Hän on käynyt Mania-yhtyeen kanssa keikoilla kahdeksan vuoden ajan. Keikkoja on ollut pääasiassa Uudenmaan alueilla. Iljinillä oli myös viiden vuoden ajan oma toiminimen alla oleva ohjelmatoimisto. Fuengirolassa hän on myös tehnyt pari yksityiskeikkaa ja yhden loppuunmyydyn baarikeikan duona Timosen kanssa.

– Suunnitelmissa on kyllä tehdä enemmänkin keikkoja näillä suunnilla, mutta vielä ei ole ehditty, hän sanoo.

Vaikka Iljin on tehnytkin vuosien saatossa paljon töitä musiikin parissa, on hänen päätoiminen ammatti aivan toisella alla. Hän valmistui aikoinaan ammattikoulusta metallialalle. Musiikin ohella hän on työskennellyt pääsääntöisesti oman alan töissä ja pääsääntöinen tulo onkin tullut rakennustyömailta 17 vuoden ajan.

Vaikka töitä ja tekemistä Jimmy Iljinillä riittäisi myös Fuengirolassa nykyisten töiden parissa, aikoo hän palata kesän aikana Suomeen vähintään kuudeksi viikoksi töihin Etelä-Suomeen festivaaleille. Paluu takaisin Fuengirolaan on kuitenkin jo varmaa, sillä suurta kaipuuta hänellä ei ole takaisin Suomen ilmastoon, varsinkaan talveen.

– Ei Fuengirolassa ainakaan tylsää ehdi tulemaan, sillä töitä ja tekemistä on tarjolla enemmän mitä ehdin edes tekemään. Musiikin puolella olisi hienoa jos keikkoja voisi tehdä paljon enemmän. Sen jälkeen täältä ei olisi kyllä enää kiire minnekkään. Tai oikeastaan ei täältä tarvitsisi sen jälkeen lähteä enää ollenkaan edes pois, hän toteaa naurahtaen.

 

Kuka?

- Mainos -
  • Jimmy Iljin
  • Syntynyt vuonna 1984
  • Kotoisin Lohjalta, muutti vuonna 1990 Helsinkiin
  • Uusi asukas Fuengirolassa
  • Karaokeisäntä

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saana Pihlajaniemi, kuva: Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...