Harjoittelijan paratiisi

Yksi kasvava ryhmä rannikolla on oppilaitosten harjoittelijat. Meillä on täällä paljon erilaisia organisaatioita, jotka tarjoavat työharjoittelupaikkoja eri aloilla, kuten matkailu- ja hotelliala, markkinointi, asiakaspalvelu ja myynti. Tämä tarjoaa opiskelijalle ainutkertaisen mahdollisuuden avartaa osaamista ulkomailla, saaden silti kokemuksen suomalaisesta työelämästä.

Aurinkorannikolla on monikulttuurinen ympäristö, joka tarjoaa opiskelijalle arvokkaan kokemuksen työskentelystä kansainvälisessä ympäristössä. Opiskelija voi oppia uusia kulttuureja ja tapoja tehdä töitä, mikä on arvokasta tulevaisuuden työelämässä. Kielitaito ja maailmankatsomus laajenee väistämättäkin, kun on saanut kosketuksen dynaamiseen ympäristöön.

Harjoittelu koulii nuoria (ja varttuneitakin) opiskelijoita näkemään maailmaan uudesta perspektiivistä ja kuljettaa näin uusia taitoja ja näkemyksiä Suomen kamaralle. Työnantajat suomessa huomaavat CV:ssä merkinnän kansainvälisessä kokemuksesta.

Mielestäni harjoittelijalle kuuluu antaa kokonaisvaltainen oppimiskokemus. Ajatus pelkästä ilmaisesta työvoimasta ei ole tätä päivää. Yrityksen tulee kantaa vastuu siitä, että opiskelijat saavat turvallisen ympäristön työskentelyyn ja elämiseen. Mielekkäitä tehtäviä sekä aidosti opastusta tulevan alansa kiemuroihin. Hyvä harjoittelijasuhde kantaa pitkälle. Parhaimmillaan opiskelija työllistyy yritykseen tai levittää hyvää sanaa hartaasti elämänsä yhdestä suuresta kokemuksesta palattuaan kotisuomeen.

Toki yritys saa harjoittelijasta paljon apua tehtävien suorittamiseen, mutta puhtaasti raatamaan laitetut harjoittelijat muistavat verkostolleen kertoa, jos on kokenut epäreilua kohtelua tai monotonisia tehtäviä ohi opintojen.

On yhteisömme yhteinen vastuu ja ilo toimia maailman parhaina työharjoittelijoiden ulkosuomalaisina työnantajina.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Irina Viitala
Kirjoittaja on Espanjan Suomalaiset Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja kansainvälistyvän Wannadon SuperAssareiden kasvuyrittäjä.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...