Haastava, nerokas, El Chaparral!

Golfkentistä kuulee usein hurjia kauhutarinoita. El Chaparralista sellaisia kuulee kerrottavan paljonkin, mutta pelko kauniin pinjametsän keskellä sijaitsevaa kenttää kohtaan on täysin turhaa.

Kahdeksantoista persoonallista reikää, joista yksikään ei jätä pelaajia kylmäksi. Monipuolisuus on El Chaparralin henki ja vetovoima. Arkkitehti Jose ”Pepe” Gancedo suunnitteli kentän nerokkaasti, mutta se on useimmilta pelaajilta saattanut jäädä huomaamatta.

Amfiteatterin tyylisiä griinin ympäristöjä

El Chaparralin yksi erikoisuus on se, että kentällä on tasan yhtä monta par kolmosta, nelosta ja viitosta. Kierrokseen tulee kivasti täpinää reikien erilaisen rytmityksen takia. Kenttä ei ole pitkä, pituutta miesten klubitiiltä on 5402 metriä, par 72.

Kaikki par neloset ovat lyhyitä, samoin useimmat par viitoset. Haastavuutta puolestaan tuovat pienet ja kapeat griinit sekä hankalat par kolmoset. Väylillä on paikoitellen tilaa paljonkin, mutta muutamalla väylällä saa olla todella tarkkana lyöntipituuksien sekä pallon sijoittelun kanssa. Sokkoväylillä suuntakepit ovat erinomainen apu vieraspelaajille. Amfiteatterin tyylisiä griinien ympäristöjä on useammalla reiällä, ne pitävät pallon mukavasti pelissä, vaikka lyöntitarkkuus olisi hieman hukassa.

- Mainos -

Testi kentän haasteisiin ja houkutuksiin

1. reikä (par 4, 319 m) näyttää ylhäältä tiiauspaikalta kapealta ränniltä, mutta avaukseen kannattaa silti kokeilla puumailaa. Lähestyminen ylämäkeen vaatii yhden mailan verran ekstraa. griinin ympärillä on puolestaan avarasti tilaa.

3. reikä (par 5, 434 m) on ensimmäinen kunnon testi siihen, miten valmis pelaaja on kentän asettamiin haasteisiin tai houkutuksiin. Alamäkeen saa lyödä todella pitkän draivin jos haluaa painaa kakkoslyöntiä päälle. Vaihtoehtona on pelata varman päälle ja ottaa välilyönti satasen kepille. Parempi puoli missata hieman korotettu griini on sen oikea puoli, sieltä pallot pyörivät hyvin rinnettä pitkin takaisin peliin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kentän yksi haastavimpia par kolmosia. (Kuva: Paul Geitel)

Hämmennystä herättävä par viitonen 

6. reikä (par 5, 446 m) mennään lähes koko matkan alamäkeen. Puukolmosella lyödyn avauksen jälkeen matkaa jää enää alle 200 metriä. Keskellä väylää olevan suuntatikun jälkeen alamäki jyrkkenee, joten lähestymislyönnin kanssa saa olla tarkkana, pitkäksi ei kannata lyödä tai tiedossa on ongelmia.

17. reikä (par 5, 444 m) on El Chaparralin suurinta hämmennystä herättävä reikä. Tiiauspaikalta ei saa kunnon mielikuvaa siitä mihin palloa kannattaisi sijoitella jatkolyöntiä varten. Hyvän avaukseni jälkeen matkaa griinille jäi 180 metriä, mutta en silti hahmottanut kunnolla griinin sijaintia. Kohde sijaitseekin leveän puurivistön takana, joten välilyönti lienee järkevin vaihtoehto. Griinin takana oleva korkea kallio suojaa pitkäksi karkaavia lähestymisiä.

Ylivoimaisen vaikea kokemattomalle

- Mainos -

Hienosta klubirakennuksesta löytyy hyvin varustettu pro shop sekä klassisen tyylikäs ravintola. Parkkipaikan vieressä sijaitsee startterien mökki, josta saa itselleen kuitattua golfautot. Myös range sijaitsee aivan parkkipaikan vieressä. Yleinen tunnelma koko kentän alueella on välitön ja rento. El Chaparral sijaitsee hieman vuoristoisessa maastossa, joten suosittelen pelaamaan kentän golfautolla. Vaikka yleensä pelaisikin golfkenttiä kävellen, niin muutamat pitkät siirtymät sekä suuret maastovaihtelut imevät hyvin mehut hyväkuntoiseltakin pelaajalta. Kenttä saattaa olla ylivoimaisen vaikea kokemattomalle pelaajalle, joten parasta pelinautintoa hakevan aloittelijan kannattaa suunnata El Chaparraliin vasta kun pelitaidot ovat hieman kehittyneet. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Range sijaitsee parkkipaikan vieressä. (Kuva: Paul Geitel)

Pituus

Valkoinen 5649m

Keltainen 5402m

Sininen 5049m

Punainen 4594m

Paul Geitel

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...