Matkailu

Gurmeeta ja skorpioneja

Skorpioni on upea ja jännittävä eläin.

Miltä kuulostaisi kevyt vuoristovaellus auringonlaskun aikaan? Mitäs jos vaellukseen vielä lisätään maittava illallinen tähtitaivaan alla ja mahdollisuus nähdä skorpioneja upeassa ultraviolettivalossa? Joko kiinnostuit?

Tällainen retki on mahdollista tehdä. Mijasin vuoristossa skorpionivaellusten järjestäjänä toimii Rami Kääriäinen, mies joka tunnetaan fysioterapeuttina ja gran senderistana, eli suurvaeltajana. Hänellä on vankka kokemus vaellusten opastamisesta ja hyvä tuntemus alueen kasvistosta ja eläimistä. Näillä skorpionivaelluksilla pelottavia pistiäisiä pääsee katsomaan läheltä. Ne tulevat hämärässä ulos koloistaan saalistamaan esimerkiksi susihämähäkkejä. Koskettaa ei kannata, skorpioni pistää nopeasti ja pistos voi olla kivulias. Vahvaa myrkkyä alueen skorpioneissa ei ole, mutta helposti pistos nostaa kuumeen ja päänsäryn.

Iltapala miljoonien tähtien alla on häkellyttävän hieno kokemus.

Tähtitaivaan alla nautittavasta illallisesta huolehtii mestarikokki Antti Pesonen.

Lisätietoa retkistä saa vaikkapa osoitteesta fysiorami.com, ja sieltä gran senderista otsikon alta. Jatkossa Kääriäinen ja matkatoimisto Meriatur.com tekevät läheistä yhteistyötä, eli vaellukset löytyvät myös meriatur.com sivustolta-

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
10
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
2

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa