maanantai, maalis 4, 2024

Granada – herkkua kaikille aisteille

Jos on käynyt Granadassa, mutta ei ole käynyt Alhambran linnassa, on jotakin oleellista jäänyt kokematta. Toisaalta, jos keskittyy vain Alhambraan, voi moni muu kaupungin hienouksista jäädä paitsioon.

Matkatoimisto Meriatur.com järjestää lauantaina 4. maaliskuuta retken, jolla yhdestä Andalusian upeimmista kaupungeista saa varsin kattavan kuvan ja kokemuksen.

Matkaan lähdetään varhain aamulla ja takaisin Aurinkorannikolle palataan vasta illan jo hämärryttyä, joten aikaa tähän helmeen tutustumiseen on mukavasti.

Se” linna

- Mainos -

Retken kiehtovin kohde on luonnollisesti kävijämäärällä mitattuna koko Espanjan tärkein nähtävyys, Alhambran palatsilinnoitus.

Ulospäin linna saattaa näyttää peruskomealta linnoitukselta, mutta sisäpuolelle siirryttäessä sen ainutlaatuinen kauneus on käsittämättömän upea. Ei ihme, että se lasketaan yleisesti yhdeksi islamilaisen arkkitehtuurin suurimmista taidonnäytteistä.

Vaikka Alhambran linnassa käy vuosittain miljoonia turisteja, se ei tarkoita että sinne kävellään noin vain sisälle. Turistien määrää rajoitetaan myymällä päivittäin vain tietty määrä lippuja, ja nekin etukäteen. Tämä kannattaa huomioida varsinkin jos matkaa paikalle omatoimisesti. Retkelle osallistuvien pakettiin liput kuuluvat, mutta myös tämä retki myydään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ilmoittautua kannattaa ajoissa.

Mahtava tapas-kulttuuri

Granadasta puhuttaessa on suorastaan pakko nostaa esiin myös sen fantastinen tapas-kulttuuri.

Aurinkorannikolla puhtaasta tapas-kulttuurista, jossa juoman mukana tulee aina kaupan päälle pikku tapa, ei ole jäljellä kuin muisto. Toisin on Granadassa. Siellä baarissa kuin baarissa juoman mukana tulee aina ilmainen tapa. Joissain paikoissa sen saa jopa itse valita listalta.

Tapasten kirjo on niin valtava, että tyypillistä granadalaista tapasta on käytännössä mahdoton nimetä, mutta idea on sama joka baarissa: parilla-kolmella eurolla saa helpotusta sekä nälkään että janoon. Eipä tarvitse tyhjään vatsaan juoda, eikä toisaalta ruokaa kuivana puputtaa. Samalla tunnelma seurueessa nousee loppuiltaa kohti kuin itsestään.

Lisätiedot retkestä ja oman paikan varaaminen osoitteessa: www.meriatur.com.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...