Futis on parasta paikan päällä

 

Mitä tapahtuu reissulla, kun suomalaiset kannattajat lähtevät katsomaan Málaga CF:n jalkapallopeliä? Muun muassa tällaista.

Málaga CF pelaa maan toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Tällä kaudella pelit alkoivat syksyllä hyvin, mutta sitten tapahtui jotain ja joukkue meni muutaman kuukauden ajan tuuliajolla. Vasta kevään tullessa joukkue alkoi taistella tosissaan, huomattuaan vaarana olevan putoamisen.

Joukkueella on lukuisia kannattajayhdistyksiä ja yksi näistä on Lauri Pietikäisen luotsaama Málaga CF fanclub Finland, joka järjestää pelireissuja Málaga CF:n kotipeleihin.

- Mainos -

Fanclub syntyi aikoinaan, kun jalkapallobaaria pyörittäneeltä Pietikäiseltä kyseltiin mahdollisuuksista auttaa lippujen ja kuljetusten järjestämiseen otteluihin. Pikku hiljaa siitä ajauduttiin tilanteeseen, että perustettiin virallinen kannatusyhdistys ja parhaimmillaan ollaan menty peleihin usealla bussilla.

Pelipäivä!

Toukokuun seitsemäs päivä oli aurinkoinen lauantai ja pelipäivä. Edessä oli erittäin tärkeä kotiottelu Oviedoa vastaan. Voitolla kotijoukkue olisi jo hyvin lähellä varmistaa sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

Peliin olivat lähdössä myös kokeneet futisfanit, isä Jarno poikansa Aatun kanssa. He ovat käyneet Málagan pelejä katsomassa jo viiden vuoden ajan.

– Varmaan Reflassa käydessämme syömässä viisi vuotta sitten huomasimme heidän järjestävän futisreissuja ja innostuimme pojan kanssa lähtemään ja sillä tiellä ollaan, tuumasi isä Jarno.

– Kauden aikana käymme muutaman pelin katsomassa ja hyppäämme fanibussin kyytiin Benalmádenasta, jossa asumme perheemme kanssa.

Isä Jarno ja poika Aatu lähtivät kannustamaan Málagaa voittoon.

Molempien suosikkijoukkue on Málaga ja lisäksi Aatulla on Suomessa HJK. Liekö syynä sama värimaailma molemmilla joukkueilla. Kaksikolla ei ole pelipäivänä sen suurempia traditioita eivätkä he käytä suuremmin stadionin palveluja.

– Tykkäämme käydä vaan katsomassa pelejä ja hienoa, että tällaisia järjestetään, toteaa Jarno.

- Mainos -

Vaikka joukkue on vaarassa pudota kolmannelle sarjatasolle, jaksaa Lauri Pietikäinen edelleen reissuja järjestää.

-Ihmisiä kiinnostaa espanjalainen jalkapallohuuma ja he haluavat lähteä kokemaan ainutlaatuisen futisreissun, hän kertoo.

– Pidän siitä että sarjasta voi myös pudota ja jokaisella pisteellä on merkitys.

Itse ottelusta olisi kuvitellut, että joukkueet yrittävät luoda maalipaikkoja paljon hanakammin kuin ottelussa lopulta nähtiin. Tunnetta kentällä oli ja tuomarilta tuntui kortit olevan hukassa. Ensimmäinen keltainen kortti annettiin vasta ensimmäisen puoliskon loppuvaiheilla, vaikka sitä ennen olisi ollut useitakin paikkoja kortti nostaa. Kaikkiaan ainoastaan kolme korttia koko pelin aikana nähtiin.

Suomen katsomo-osiossa seurattiin tarkkana peliä.

Kovasta panoksesta huolimatta maalipaikkoja ei hirveämmin nähty ja peli päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin 0-0. Näin ollen kolmesta jäljellä olevasta ottelusta kaivataan edelleen kipeästi lisäpisteitä. Taistelu jatkuu.

Lauri Pietikäinen uskoo Málagan vielä palaavaan La Ligaan ja haastavan isot “goljatit”. Sitä ennen toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Santtu Hyytinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...