Lukuaika: Fuengirolan ja Mijasin rajalle nousee luksustason leirintäalue

Fuengirolan ja Mijasin rajalle nousee luksustason leirintäalue

Fuengirolan leirintäalue on parhaillaan perusteellisten kunnostustöiden alla. Sohailin linnan upeisiin maisemiin avautuu Aurinkorannikon ensimmäinen luksus-camping ensi kesänä.

Sohailin linnan välittömässä läheisyydessä, vain kivenheiton päässä rannasta, sijaitsee Fuengirolan leirintäalue. Tarkkaan ottaen se on sekä Mijasin että Fuengirolan leirintäalue, sillä se sijaitsee kummankin kaupungin puolella. Kansan suussa – ainakin suomalaisten – siihen kuitenkin yleensä viitataan Fuengirolan leirintäalueena. Myös kunnostustöiden takana oleva yritys on nimeltään Camping Fuengirola S.A.

Nimestä viis, viimeisten muutaman vuoden aikana kyseisellä campingilla on asustanut lähinnä kulkukissoja ja oravia. Camping ehti toimia yli 40 vuoden ajan, ennen kuin se juuri ennen pandemiaa sulki ovensa ja jäi odottelemaan uutta elämää.

Uusitun leirintäalueen puiden siimekseen tulee kaikkiaan 195 leirintätonttia.

Jo pari vuotta aiemmin, vuonna 2017 campingin alueelle esitettiin hanketta, joka olisi tuonut paikalle massiivisen ulkoilmaostoskeskuksen, saman tyylisen kuin on esimerkiksi Málagan Plaza Mayor. Tämä hanke ei kuitenkaan koskaan edennyt suunnitelmia pidemmälle.

- Mainos -

Nyt Fuengirolan leirintäalueella kuitenkin työt ovat täydessä vauhdissa. Tulossa ei ole ostoskeskusta, vaan varmasti monen karavaanarin iloksi alueelle tehdään entistä ehompi campingalue.

Luksusta leirielämään

Kun jotakin remontoidaan, sanotaan monesti että lopputulos on entistä ehompi. Tämä pitänee mainiosti paikkansa myös Fuengirolan leirintäalueesta. Ennen sulkeutumistaan alue oli määritelty kahden tähden campingiksi, mutta kun työkoneet ensi kesänä väistyvät asiakkaiden tieltä, ruuvataan alueen portinpieleen neljän tähden leirintäalueen merkki.

Neljän tähden leirintäalueita ei ole ihan joka kylässä. Itse asiassa Fuengirolan uusittu camping on näillä näkymin koko Aurinkorannikon alueen ensimmäinen tätä lajia.

Leirintäalueen fasiliteetit uusitaan käytännössä täysin. Vain yksi rakennus – alueen perällä sijaitseva suihkurakennus – säilyy pystyssä ja sekin remontoidaan sisältä täysin. Kaikki muut alueen rakennukset on jo purettu pois ja uudet ovat hyvää vauhtia nousemassa tilalle.

Julkisuuteen esitellyt suunnitelmat paljastavat, että uusitulle leirintäalueelle tulee kaikkiaan 195 leirintätonttia. Näistä 105 varataan mobiilitaloille, 18 bungaloweille ja 72 vapaaseen leirintäkäyttöön, esimerkiksi matkailuautoille ja teltoille.

Neljää tähteä ei saa portin pieleen ilman merkittävän hyviä palveluja. Fuengirolan leirintäalueelle on luvassa mm. monipuoliset vastaanottopalvelut, ravintola, baari, vapaa-ajan kerho, päivittäistavarakauppa, pelihuone, monipuoliset urheilumahdollisuudet ja uima-altaat sekä aikuisille että lapsille.

Viimeinen mohikaani. Vain yksi vanhoista campingalueen rakennuksista jätettiin pystyyn ja sekin menee täysin uusiksi.

Ensiluokkaisten palvelujen ohella oman lisänsä campingin luksuksen tuntuun tuo tilankäyttö: pienimmätkin tontit ovat 70 neliömetriä, joten alueella on huomattavan väljää verrattuna moneen muuhun.

- Mainos -

Kaksi kaupunkia

Noin 40.000 neliömetrin kokoisen leirintäalueen täydellinen remontointi ei ole halpaa eikä nopeaa. Ei varsinkaan, kun alue tässä tapauksessa sattuu sijaitsemaan kahden kaupungin alueella.

Tämä tarkoittaa mm. sitä, että molempien kaupunkien on tahoillaan käsiteltävä ja hyväksyttävä esimerkiksi lupa-asiat. Kuvaavaa on, että Fuengirolan kaupunki on myöntänyt hankkeelle rakennusluvan jo syyskuussa 2020, mutta Mijasin kaupunki vasta tammikuussa 2022.

Kaksi kaupunkia, kahdet luvat.

Nyt työt ovat kuitenkin jo – vihdoin ja viimein – hyvässä vauhdissa. Remontointi aloitettiin vanhojen rakennusten purkamisella ynnä muulla huhtikuussa 2022 ja annetun aikataulun mukaan uusi ja uljas Fuengirolan ja Mijasin leirintäalue on valmis vastaanottamaan ensimmäiset asiakkaansa vuoden 2023 heinäkuun alussa.

Niin ja siitä rahasta. Leirintäalueen uudistustöiden budjetti on 1,1 miljoonaa euroa. Joskus se luksus on millistä kiinni.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuvat: Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...