Lukuaika: Fuengirolan ilmanlaatu rannikon heikoin

Fuengirolan ilmanlaatu rannikon heikoin

Tutkimuksessa arvioidaan myös puutteellisten viheralueiden ja ilmansaasteiden aiheuttamien vuosittaisten kuolemien määrää. Provinssin pääkaupungin Málagan osalta tutkimus toteaa, että huono ilmanlaatu aiheuttaa vuosittain noin 600 vältettävissä olevaa kuolemaa.

Tutkimuksessa vertaillaan ns. normalisoitua kasvillisuusindeksiä, joka kertoo vihreän kasvillisuuden määrän alueella. Lisäksi huomioidaan mm. typpioksidin ja pienhiukkasten määrä ilmassa.

Aurinkorannikon alueelta mukana vertailussa on viisi kaupunkia. Näistä heikoin ilmanlaatu on Fuengirolassa, joka pienestä pinta-alasta ja korkeasta asukastiheydestä johtuen tuskailee liian vähäisen viherkasvillisuuden kanssa. Vajaan tuhannen eurooppalaisen kaupungin ilmansaastelistalla Fuengirola on sijalla 304 ja Málaga seuraa heti sen perässä. Muut kolme kaupunkia suoriutuvat vertailussa selvästi paremmin. Marbella on sijalla 620, Benalmádena sijalla 678 ja Torremolinos Aurinkorannikon mallioppilaana sijalla 757.

- Mainos -

Puhtaan ilman mallimaa Suomi voi taas röyhistää rintaa. Vertailtujen kaupunkien puhtaimmat hengitysilmat löytyvät Suomesta Oulusta ja Ruotsista Uumajasta.

Koko vertailun surkein ilmanlaatu, jos vain viheralueiden määrä huomioidaan, löytyy Cádizista.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...