Uutiset

Fuengirolan ilmanlaatu rannikon heikoin

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Fuengirolaan kaivattaisiin kipeästi lisää viheralueita, mutta lähes täyteen rakennetussa kaupungissa temppu on vaikea toteuttaa.

Málagan yliopistolla työstetään tutkimusta, jossa vertaillaan lähes tuhannen Euroopan kaupungin ilmanlaatua ja viheralueiden riittävyyttä.

Tutkimuksessa arvioidaan myös puutteellisten viheralueiden ja ilmansaasteiden aiheuttamien vuosittaisten kuolemien määrää. Provinssin pääkaupungin Málagan osalta tutkimus toteaa, että huono ilmanlaatu aiheuttaa vuosittain noin 600 vältettävissä olevaa kuolemaa.

Tutkimuksessa vertaillaan ns. normalisoitua kasvillisuusindeksiä, joka kertoo vihreän kasvillisuuden määrän alueella. Lisäksi huomioidaan mm. typpioksidin ja pienhiukkasten määrä ilmassa.

Aurinkorannikon alueelta mukana vertailussa on viisi kaupunkia. Näistä heikoin ilmanlaatu on Fuengirolassa, joka pienestä pinta-alasta ja korkeasta asukastiheydestä johtuen tuskailee liian vähäisen viherkasvillisuuden kanssa. Vajaan tuhannen eurooppalaisen kaupungin ilmansaastelistalla Fuengirola on sijalla 304 ja Málaga seuraa heti sen perässä. Muut kolme kaupunkia suoriutuvat vertailussa selvästi paremmin. Marbella on sijalla 620, Benalmádena sijalla 678 ja Torremolinos Aurinkorannikon mallioppilaana sijalla 757.

Puhtaan ilman mallimaa Suomi voi taas röyhistää rintaa. Vertailtujen kaupunkien puhtaimmat hengitysilmat löytyvät Suomesta Oulusta ja Ruotsista Uumajasta.

Koko vertailun surkein ilmanlaatu, jos vain viheralueiden määrä huomioidaan, löytyy Cádizista.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa