Lukuaika: Fuengirolan bussiliikenne uudistuu vuodenvaihteessa

Fuengirolan bussiliikenne uudistuu vuodenvaihteessa

 

Fuengirolan pormestari Ana Mula on vahvistanut, että vuoden 2023 alusta alkaen kaupungin bussiliikenne uudistuu.

Koko Fuengirolan bussiliikenteen järjestäminen kilpailutettiin seuraavan 10 vuoden ajaksi, ja keskeisinä kriteereinä on ollut ympäristöystävällisyys sekä se, että bussilla matkustamisesta tehdään kaupungin asukkaille maksutonta.

Uusi sopimus astuu voimaan 1.1.2023 ja sen myötä kaupungin liikenteeseen tulee yhdeksän uutta, vähäpäästöistä linja-autoa, joiden matkustajakapasiteetti on 90 henkeä. Lisäksi Torreblancan linjalle tulee kolme minibussia. Kaikki autot soveltuvat myös liikuntarajoitteisille.

- Mainos -

Uusilla busseilla liikennöidään viittä varsinaista linjaa plus kuudetta kehälinjaa, joka kiertää noin 15 kilometrin kehää yhdistäen kaikki muut linjat.

Samalla kaupungin sisäisellä bussiliikenteellä kulkeminen muuttuu maksuttomaksi. Näillä näkymin bussit ovat aluksi ilmaisia kaikille, kunnes ns. asukaskorttijärjestelmä saadaan valmiiksi. Sen jälkeen bussikyydit ovat ilmaisia kaupungin virallisille, kirjautuneille asukkaille.

Tekeillä on myös pian julkaistava älylaitesovellus, jonka kautta asiakkaat saavat ajankohtaista tietoa bussipalveluista.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...