Unohda teltat ja asuntoautot, tervetuloa ja bienvenidos luksusluokan glamping-bungalowit!
Fuengirolan vanhan leirintäalueen tilalle avautui heinäkuussa upouusi Costa del Sol Glamping Village. Glamping on yhdistelmä sanoista ”glamour” ja ”camping”. Glampingissä on käytännössä kyse materiaalisilta puitteiltaan erityisen hohdokkaasta retkeilymajoituksesta. Se on maailmalla kovaa vauhtia yleistynyt majoitustrendi, ja Suomessakin sellaiseksi voidaan lukea esimerkiksi luonnon keskellä kohoavat lasi-iglut.
Fuengirolan glamping-alue on Espanjan Aurinkorannikon ensimmäinen vastaava. Se sijaitsee upealla 40.000 neliön tontilla Sohailin linnan kupeessa, Välimeren rantamaisemissa.
Tarkkaan ottaen se sijaitsee sekä Mijasin että Fuengirolan kaupunkien puolella. Leirintäalueen puiset bungalowit näkyvät hyvin myös A-7-rantatielle.
Lue myös: Fuengirolan ja Mijasin rajalle nousee luksustason leirintäalue
Kuusi erilaista bungalow-tyyppiä
Fuengirolan glamping-kylä tarjoaa laajan valikoiman palveluita, kuten ravintolan, uima-altaita, kylpylän, urheilumahdollisuuksia ja viihdettä sekä aikuisille että lapsille.
Lisäksi siinä on premium-alue, joka on suunniteltu niille, jotka etsivät vielä suurempaa yksityisyyttä, rauhaa ja mukavuutta.
Keskusta hallinnoi Tamarit Beach Resort, joka on luonut hankkeen myötä Fuengirolan alueelle noin 80 työpaikkaa.
Costa del Sol Glamping Villagessa on kuusi eksklusiivista bungalow-tyyppiä, jotka on luotu vastaamaan kaikentyyppisten asiakkaiden tarpeita. Myös eläimet ovat tervetulleita ja tarjolla on koiraystävällinen Neri-bungalow. Lyhyen kävelymatkan päässä Välimeren hietikolla on myös koiraranta.
Bungaloweja on viisi erilaista sekä Hanna-nimellä kulkeva telttamainen glamping-majoitus, jossa yhdistyvät teltan parhaat puolet bungalowin mukavuuteen. Se sopii erityisesti lapsiperheille. 33 neliön luksusteltassa on kaksi makuuhuonetta, vessa, keittiö kaikkine tykötarpeineen ja laitteineen, televisio, wifi…
Yhden yön majoitus Hanna-luksusteltassa maksaa heinäkuussa alk. 180 euroa, vähimmäisöiden määrä on kaksi.
Kesä on tietysti korkean sesongin aikaa. Mutta syksyllä – esimerkiksi lokakuussa Suomen syyslomien aikaan – kuuden yön majoitus ajalle 14.-20.10. maksaa bungalowista riippuen alkaen vain 519 euroa.
Kaikissa bungaloweissa on ilmastointi ja lämmitys sekä internetyhteys. Moderneista mukavuuksista ei ole tingitty.
Ravintola, sauna, lämmitetty allas…
Leirintäalueella on myös Gastro Suel -ravintola, jossa ”Andalusian keittiön perinteiset maut yhdistyvät kulinaarisiin innovaatioihin”. Keittiömestari Jaume Drudis on suunnitellut modernin ja hienostuneen menun, jonka voi nauttia terassilla, josta on upeat näkymät Sohailin linnalle.
Lomakeskuksessa on lisäksi Chill Out -alue, allasbaari, lämmitetty uima-allas, vesiliukumäki, kuntosali, kylpylä elämyssuihkuilla ja infrapunasauna, itsepalvelupesuala sekä muita palveluita, jotka täydentävät ylellisyyttä ja mukavuutta.
Fuengirolan leirintäalue sulkeutui 2019. Camping ehti toimia yli 40 vuoden ajan, ennen kuin se juuri ennen pandemiaa sulki ovensa ja jäi odottelemaan uutta elämää. Viimeisten muutaman vuoden aikana kyseisellä campingilla on asustanut lähinnä kulkukissoja ja oravia.
Jo pari vuotta aiemmin, vuonna 2017 campingin alueelle esitettiin hanketta, joka olisi tuonut paikalle massiivisen ulkoilmaostoskeskuksen, saman tyylisen kuin on esimerkiksi Málagan Plaza Mayor. Tämä hanke ei kuitenkaan koskaan edennyt suunnitelmia pidemmälle.
Uuden alueen rakennustyöt alkoivat 2023. Se avasi ovensa 9. heinäkuuta 2024.
Minne asuntoautolla?
Fuengirolan uuteen Glamping Villageen ei asuntoautolla ole asiaa. Virallisia auto- ja vaunualueita ei Fuengirolassa ole enää tarjolla: toki monet asettuvat Sohailin linnan sekä feria-alueen parkkipaikoille.
Mijasin puolella toimii Camping Suomi Village, missä on yli sata autopaikkaa, sauna, ravintola ja uima-allaskin.
Muita lähialueen suosittuja leirintäalueita ovat: Camping Torremolinos (103 leirintäpaikkaa, joista 93 on varustettu sähköllä). Camping Los Jarales Calahondassa (175 leirintäpaikkaa). Camping Cabopino (270 leirintäpaikkaa ja 60 bungalowia) sijaitsee noin 16 kilometriä Fuengirolasta Marbellaan päin.
ja yhä edelleen Fuengirola on vailla kunnollista camping-aluetta, johon myös Feria-alueella pysyttelevät karavaanarit voisivat sijoittautua.
Maksaako Feria alueella parkkeeraus? Veikkaan etteivät ole valmiita maksamaan leirintäalueelle.
Suomalainen karavaanari on niin saita että kaikki pitäisi saada ilman ja mieluummin vielä vähän päälle. Se on suomalaisilla leirialueilla nähty.
Onkohan tämä tarkoitettu vain Luxus luokkaa haluaville, ei meille tavallista talvi oleilua haluaville
Espanjan negatiivinen asenne jatkuu Espanjassa. Mistä tämä eriarvoisuus ja luokittelu johtuu. Onko karavaanarin eläkerahat arvottomia, jotka tuhlaa oleskelupaikkansa ympäristöön viimeistä senttiä myöden. Sata autoa/ 2henkilöä on n. 2-3000€ kuukaudessa, puhumattakkaan lapsiperheistä, jotka lomailee .. Joka puolella parkkikieltoja, ja ne vain lisääntyvät. Mistä on kyse?
2-3000 € kuukaudessa…Ensinnäkin eihän se riitä edes yhden ihmisen kuukausituloksi vaikkei kuluja olisi ollenkaan. Toisekseen nuo suomalaisten eläkerahastot kuluvat lähinnä apteekkiin ja ruokakauppaan, joten alueella olisi ihan turha pitää esim. ravintolaa tms. Mun puolesta noi teidän eläkekolikot voisitte raahata vaikka Kaliningradiin, pysytelkää ja pihistelkää siellä.
Siis kerro se 100
En nähnyt asuntoauto paikan hintaa jutussa