Lukuaika: Filomena-myrsky aiheutti kaksi kuolemaa ja teki tuhoja Aurinkorannikolla

Filomena-myrsky aiheutti kaksi kuolemaa ja teki tuhoja Aurinkorannikolla

 

Poikkeuksellisen runsaat sateet nostivat loppuviikosta vedenpinnan ja voimakkaan virtauksen Aurinkorannikon jokien uomissa. Järkyttävin seuraus tästä oli, kun perjantaina kaksi ihmistä hukkui jouduttuaan autonsa kanssa veden varaan Fuengirola-joen virran vietäväksi.

Lehtitietojen mukaan auto oli ylittämässä jokea Mijas Golfin kenttien läheisyydessä, sellaisessa kohdassa, jossa tie kulkee joen pohjan yli. Tällä kertaa veden virta oli kuitenkin voimakas, että se tempaisi auton mukaansa.

Ripeästi paikalle saapunut pelastushenkilökunta onnistui pelastamaan autosta kaksi henkilöä. Kaksi muuta autossa ollutta henkilöä eivät olleet yhtä onnekkaita. Autosta löytyi 56-vuotiaan kolumbialaisnaisen ruumis ja hänen 46-vuotias espanjalainen miehensä huuhtoutui veden mukaan hänen yrittäessään autosta ulos. Miehen ruumis löydettiin myöhemmin noin 300 metrin päästä autosta.

- Mainos -

Aineellisia vahinkoja

Rankkasateet ja kovat tuulet aiheuttivat myös paljon aineellisia tuhoja. Aurinkorannikko on lähes koko matkaltaan jokien raidoittama. Joet tuovat sadevedet vuorilta alas mereen. Nyt saatiin paikoin yhden päivän aikana jopa viidennes koko vuoden normaalista sademäärästä. Sen seurauksena joet ovat pauhanneet ja tuoneet tullessaan rannoille kaikenlaista roskaa. Fuengirolan rannalta löytyi lauantaiaamuna jopa henkilöauto.

Rikkinäiset pallot ovat pienemmästä päästä siitä roskasta mitä joet ovat rannoille kuljettaneet.

Kovan sateen lisäksi rantoja on koetellut kova tuuli ja sen nostattama voimakas aallokko. Monin paikoin merivesi on noussut rantakaduille ja tuonut mukanaan paksun hiekkapeitteen kaduille. Tuuli on rikkonut chiringuitojen rakenteita ja sade kastellut niitä. Myrsky on myös riepotellut varastoituja aurinkotuoleja pitkin poikin ja niin edelleen.

Siivoaminen on jo aloitettu, mutta aikansa siinä kestää.

Vahinkoja on toki syntynyt muuallakin kuin rannoilla. Monin paikoin voimakkaana virrannut vesi on sortanut kallioseinämiä ja aiheuttanut maanvyörymiä, joiden siivoamisessa menee viikkoja. La Cala Golf Resortissa Mijasissa sortui tie kokonaan noin viiden metrin matkalta, niin että tilalle jäi vain noin kahdeksan metriä syvä kuilu.

Kylmä ilma on tuonut lumirajan poikkeuksellisen alas.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...